fredag den 13. november 2009

Børnene ved hvad de vil med biblioteket

En Gallupundersøgelse viser, at børn har helt styr på hvilke tilbud på biblioteket der særligt interesserer dem – og de unge er virkelig flittige brugere. Især de nye medier fanger deres interesse

Det springer måske ikke i øjnene, når du går på biblioteket, men de er her alle sammen. De unge og de gamle, drengene og pigerne, mænd og kvinder i én skønsom blanding. Nogle sidder helt stille med øjnene begravet i en bog, andre Google’r flittigt på en af bibliotekets internet pc’er, alt imens børnene render rundt og leger, bygger huler af de farverige puder, spiller Playstation eller noget helt fjerde. Der er simpelthen noget for alle og enhver, høj som lav, på biblioteket, og børnene er en rigtig flittig gruppe af biblioteksbrugere fra de er helt små, og ofte i selskab med deres mødre. Det viser en Gallupundersøgelse lavet for blandt andre Danmarks Biblioteksforening.

Selvom bogen stadig fylder meget, så rummer folkebiblioteket i dag meget mere. Du kan shoppe rundt mellem musik, magasiner, foredrag og udstillinger, ligesom det naturligvis fortsat er muligt at snuse rundt blandt alle bøgerne. Både hvis du ved præcis hvad du går efter, men også for alle, som gerne vil opdage noget nyt, og blive inspireret. Kan du ikke lige finde det du gerne vil, eller ved du ikke sådan rigtig hvad det egentlig er du søger, så der både computere til at søge videre på, og dygtige bibliotekarer, som kan hjælpe dig videre i din jagt på de gode oplevelser.

Irena er 37 år og kommer oprindeligt fra Polen, men har boet i Danmark i mange år. Hun besøger flittigt biblioteket, ofte sammen med sin søn på 9 år. I perioder besøger hun biblioteket nærmest dagligt, men der kan også uger imellem besøgene. Irena har været forelsket i biblioteket lige siden hun kom der for første gang som 7-årig, og i dag betegner hun sig selv som en meget ivrig biblioteksbruger. Både når det gælder hendes egne bog- og musiklån, og når det gælder hendes søn, som hun blandt andet tager med til arrangementer og udstillinger på biblioteket. De hygger sig sammen, og der går nemt både to og tre timer på biblioteket, når de er der, og får fordybet sig i et eller andet spændende.

Tag på udflugt til biblioteket
Børn finder allerede tidligt finder ud af hvilke tilbud på biblioteket der særligt interesserer dem – og de unge er virkelig flittige brugere. Så har du eller dine børn endnu ikke opdaget de mange spændende muligheder på det lokale bibliotek, så var det måske på tide at give det en chance. Lav en aftale med børnene - eller bare med dig selv - sus ned på biblioteket og giv jer selv chancen for at blive suget ind i det helt specielle univers som bøgerne, musikken, udstillingerne – og alle de andre besøgende – skaber på biblioteket. Der er noget for enhver, så snyd ikke jer selv for oplevelsen!

Læs mere om Danmarks Biblioteksforenings Gallup undersøgelse på http://www.dbf.dk/gallup

Ingen kommentarer:

Send en kommentar