mandag den 27. juli 2009

Spil og musik er et hit på biblioteket

Danskerne er vilde med at låne musik, spil eller oplæsning af nye bøger på cd eller lydfil på biblioteket. Kunne man læse i Politikken den 7. jul 2009
Se hele artiklen her

I Danmarks Biblioteksforening hæfter formand Vagn Ytte Larsen sig ved, at mange unge mellem 15 og 29 år vælger biblioteket til. Biblioteket er et fristed»Det er måske ikke så mærkeligt, at de unge går efter de digitale medier, men det overrasker alligevel, at de vil komme mere på biblioteket. Det handler vel om at være sammen om det, så de ikke sidder alene og kukkelurer på værelset«, siger han. Derfor bruger mange unge også tid på biblioteket uden nødvendigvis at låne noget, siger Vagn Ytte Larsen. »Det er et fristed, hvor de ikke får at vide, hvad de skal gøre«, siger han. Bogen fører stadigBogen er stadig ganske populær, viser undersøgelsen. Otte ud af ti tager stadig ægte papir med hjem, når de har været forbi biblioteket. »Vi ved godt, at bogen stadig er omdrejningspunktet, men de unge bliver måske mere interesserede, hvis der er de her digitale tilbud«

Information havde omtale

Digitale medier har succes i Århus
Offentliggjort 07.07.09 kl. 14:30 i JP

"På et år er antallet af downloads ved de århusianske biblioteker steget med 36 pct.

De århusianske biblioteksgæster har taget de nye teknologier til sig. Nu består godt en tredjedel af udlånet fra de kommunale biblioteker af andet end papirbøger, bl.a. musik, film, lydbøger, e-bøger m.v.
Det oplyser forvaltningschef Rolf Hapel fra Borgerservice og Biblioteker.
I Århus udlånes årligt ca. to mio. bøger og tidsskrifter. Dertil kommer godt 1 mio. cd’er, dvd’er m.v. og knap 500.000 downloads af e-bøger, musik m.m. Det lånte bliver fornyet ca. 2,5 mio. gange.
Samtidig viser en nyere optælling viser, at 54 pct. af de besøgende på Hovedbiblioteket slet ikke låner noget med hjem. De benytter sig i stedet af services som gratis internet og aviser. På de store lokalbiblioteker gælder det en tredjedel af de besøgende.
»Det er en spændende udvikling. Jeg tror, at bibliotekerne udvikler sig til en slags medborgercentre,« siger Rolf Hapel."

Kristeligt Dagblad har tidligere belyst, hvordan bogen bliver udfordret af andre muligheder på biblioteket, og undersøgelsen bekræfter udviklingen. Fremtidens folkebiblioteker skal kunne omstille sig til de stadige landvindinger inden for teknologi, og biblioteket, som vi kender det, ændrer sig hastigt i denne tid.

Og også denne undersøgelse bragte KR en udførlig omtale af

Ingen kommentarer:

Send en kommentar