fredag den 6. februar 2009

Indvandrerbørn elsker biblioteket

Bibliotekerne er vigtig for integrationen og jo mere og bedre bibliotek, jo bedre integration. Selvfølgelig med en masse detaljer som skal være på plads. Men dagens medier giver et godt billede af netop den pointe.

Danske Kommuner skriver:
"Indvandrerbørn elsker biblioteket
Mange indvandrerbørn bruger biblioteket, fordi de får gratis hjælp til lektierne og adgang til computer. Biblioteker spiller en vigtig rolle i forhold til integration, siger indvandrerkonsulent

Bibliotekerne er populære blandt indvandrerbørn. Mange søger derhen efter skoletid, fordi det er gratis, og fordi de kan få hjælp til lektierne.
- De kommer, fordi det er frit og åbent sted, hvor man ikke skal være tilmeldt, siger børnebibliotekar Elsebeth Pedersen fra Vesterbro Bibliotek i København til MetroXpress.
Her laver man læsekonkurrencer, lektiecafeer og arrangerer kulturelle events for indvandrerbørn. Ifølge integrationskonsulent Manu Sareen er bibliotekerne en vigtig indsatsområde i forhold til integration, fordi børn fra indvandrerfamilier føler sig trygge der.
- Kulturen og litteraturen er kongevejen til integration. Det er en vindersag at få indvandrerbørn på bibliotekerne, siger han.
For mange af børnene bliver biblioteket et samlingssted, hvor de læser, spiller på computer og chatter på nettet. Desuden spiller biblioteket en vigtig rolle i forhold til at søge viden om emner, som ofte er tabu i hjemmet. http://www.danskekommuner.dk/default.asp?id=118340

Og I MetroExpress lyder det: Børn med indvandrebaggrund stortrives på biblioteket.

Og det er da bare fedt, hvis det går op for alle, herunder også de politikere der skal bevilge pengene til de gode tilbud, at biblioteker er rigtig gode til at skabe vellykket integration

Ingen kommentarer:

Send en kommentar