Gå videre til hovedindholdet

Tæt på folketingsvalget, skal vi gøre alt for at få kulturen på dagsordenen - vi kan starte sammen på #kulturmødet

Der bliver konstant buldret på valgtrommerne i denne tid og vi ved at folketingsvalget er lige om hjørnet. Det er kulturmødet også og de to begivenheder har en sammenhæng. På kulturmødet er der nemlig lagt op til politisk debat og vi håber at der kommer mange politikere, så her er en åbenlys mulighed for at sætte kulturens betydning på dagsordenen.

Netop kultur kan være et af svarene på samfundets mange udfordringer og i bibliotekerne har vi i mange år arbejdet på at være den aktive medspiller, der skaber trivsel både i lokalsamfundet og hos det enkelte menneske. Ikke kun gennem litteratur og fordybelse, men også ved at række ud og få endnu flere til at deltage i mange samfundsaspekter.

Det skal jeg bla. være med i en debat om FREMTIDENS KULTURINSTITUTION HAR BLIKKET RETTET MOD PUBLIKUM og afholdes Torsdag 25.08. Kl. 14.00 - 15.00 på Folkescenen, hvor også Charlotte Broman Mølbæk, Medlem af Folketinget, kulturordfører Socialistisk Folkeparti / Kasper Holten, teaterchef Det kgl. Teater deltager.


Men det er blot én debat. Jeg skal selv deltage i flere og de danske folkebiblioteker deltager på Kulturmødet Mors, og har igen i år deres egen scene, som ligger på KulturPladsen.

Bag scenen står Forbundet Kultur og Information, BCF, Biblioteks- og kulturforening Midtjylland, bibliotekerne i region Nordjylland, Aalborg Centralbibliotek og Danmarks Biblioteksforening.

Hele programmet for Kulturmødet kan ses her. Find bibliotekernes arrangementer ved i søgefeltet på siden at skrive ‘bibliotek’ – eller download en oversigt som pdf lige her I løbet af Kulturmødet er der udover en masse sjove, festlige og litterære arrangementer også flere debatter og talks i Bibliotekernes Telt.

HUSK også at komme forbi bibliotekernes, når de torsdag den 25. august kl. 17:00 inviterer til ‘Bibliotek, bobler og politik‘ – hvor du både kan møde biblioteksfolk og politikere på Kulturmødet.

Du skal naturligvis også deltage i ”Netværksbar på Kulturmødet” hvor vi i organisationen Dansk Kulturliv for alvor sætter det samarbejdende kulturliv stævne fredag Kl. 19 og en time frem inviterer vi 100 samarbejdspartnere og inspirerende kulturaktører til bar og netværk. Når netværksdelen er ovre, er festen åben.

Kig også forbi og tag del i debatten på
 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hør, hvorfor børn, der vokser op med bøger, klarer sig bedre senere i livet

Kulturmagasinet  KRÆS - RADIO4   (kl. 14.00-15.00) skal i dag handle om hvorfor det er vigtigt at børn læser.  Ikke kun fordi det er fedt at læse gode historier, men fordi n y forskning bekræfter, at tilgængelige bøger i hjemmet hjælper børn til at læse mere, blive bedre læsere og bedre uddannet senere i livet. Og har børnene ikke adgang til bøger i hjemmet er det vigtigt at de får adgang via andre institutioner som biblioteker. Det budskab udfolder sig i en samtale mellem Ea Hoppe Blaabæk, post. doc KU, Michel Steen-Hansen direktør i Danmarks Biblioteksforening og værten "kulturjunkien" Maja Hald.   Hør det her  Det hele tager sit afsæt i Ea Hoppe Blaabæk ph.d.-afhandling om, hvordan forældre giver kulturel, social arv videre til deres børn. Den er også blevet fyldigt omtalt i Kristeligt Dagblad  I   Kristeligt Dagblad   artikel skriver det også at afhandlingen punkterer en, for avisen og tilsyneladende også forskeren, udbredt myte om bibliotekerne som kulturelle fyrtårne

Når folkeskoler og folkebiblioteker bruger hinanden

I sidste uge efterlyste jeg gode eksempler på samarbejder mellem Folkebiblioteker og Folkeskoler og det er strømmet ind. Tak for det.  Det er også startskuddet på  Danmarks Biblioteksforening temaside om Folkebibliotekerne og den nye folkeskolereform, som du kan se og bidrage til på db.dk/folkeskole Jeg har lavet et kort oplæg til det "Dialogmøder om den åbne skole" som undervisningsministeret afholder i dag og alle de eksempler jeg kommer med vil indgå i DB's tema. Til præsentationen har jeg også fået hjælp af Signe Jarvad Chef Københavns Biblioteker - Kultur Valby, som har arbejdet systematisk med de københavnske bibliotekers læringsindsat i forhold til folkeskolen.  Vores fokus vil være understøtteden undervisning  som det udtrykkes i den nye folkeskolereform. På længere sigt vil DB lavet et inspirationskatalog til alle landets biblioteker, skoler og kommuner om hvordan vi kan udnytte de forskellige kompetencer vi besidder til gavn for eleverne og vide

Regeringen vil bruge 130 millioner på at genoplive døde bymidter i 'donut-byer' - biblioteket er en oplagt hjertestarter

Regeringen lancerer i dag en forsøgsordning, hvor 10 byer i landet skal deles om 130 millioner kroner. De skal bruges på, at bymidterne skal genopfinde sig selv og få livet tilbage, forklarer indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad (S). - Jeg tror det er vigtigt at kigge på, hvilke andre ting man kan gøre for at gøre det attraktivt for folk at opholde sig i midtbyerne, siger han til DR . I den sammenhæng kan kultur og specielt biblioteker spille en afgørende rolle, hvis man skal modvirke den såkaldte DONUTEFFEKT. I Donut-byer er der befolkningsvækst i forstæderne, og folk i forstæderne tager ikke længere ind til byen for at handle, fordi de handler på nettet, i storcentre eller i de større byer, hvor de har arbejde. Denne effekt ses i de små og mellemstore byer, hvor man endnu ikke har fundet en løsning på problematikken. I sådanne byer kan kultur og kreativ udnyttelse af bymidten spille en særdeles vigtig rolle Det ligger i forlængelse af regeringsudspillet fra sidste år "Tætte