Gå videre til hovedindholdet

Tæt på folketingsvalget, skal vi gøre alt for at få kulturen på dagsordenen - vi kan starte sammen på #kulturmødet

Der bliver konstant buldret på valgtrommerne i denne tid og vi ved at folketingsvalget er lige om hjørnet. Det er kulturmødet også og de to begivenheder har en sammenhæng. På kulturmødet er der nemlig lagt op til politisk debat og vi håber at der kommer mange politikere, så her er en åbenlys mulighed for at sætte kulturens betydning på dagsordenen.

Netop kultur kan være et af svarene på samfundets mange udfordringer og i bibliotekerne har vi i mange år arbejdet på at være den aktive medspiller, der skaber trivsel både i lokalsamfundet og hos det enkelte menneske. Ikke kun gennem litteratur og fordybelse, men også ved at række ud og få endnu flere til at deltage i mange samfundsaspekter.

Det skal jeg bla. være med i en debat om FREMTIDENS KULTURINSTITUTION HAR BLIKKET RETTET MOD PUBLIKUM og afholdes Torsdag 25.08. Kl. 14.00 - 15.00 på Folkescenen, hvor også Charlotte Broman Mølbæk, Medlem af Folketinget, kulturordfører Socialistisk Folkeparti / Kasper Holten, teaterchef Det kgl. Teater deltager.


Men det er blot én debat. Jeg skal selv deltage i flere og de danske folkebiblioteker deltager på Kulturmødet Mors, og har igen i år deres egen scene, som ligger på KulturPladsen.

Bag scenen står Forbundet Kultur og Information, BCF, Biblioteks- og kulturforening Midtjylland, bibliotekerne i region Nordjylland, Aalborg Centralbibliotek og Danmarks Biblioteksforening.

Hele programmet for Kulturmødet kan ses her. Find bibliotekernes arrangementer ved i søgefeltet på siden at skrive ‘bibliotek’ – eller download en oversigt som pdf lige her I løbet af Kulturmødet er der udover en masse sjove, festlige og litterære arrangementer også flere debatter og talks i Bibliotekernes Telt.

HUSK også at komme forbi bibliotekernes, når de torsdag den 25. august kl. 17:00 inviterer til ‘Bibliotek, bobler og politik‘ – hvor du både kan møde biblioteksfolk og politikere på Kulturmødet.

Du skal naturligvis også deltage i ”Netværksbar på Kulturmødet” hvor vi i organisationen Dansk Kulturliv for alvor sætter det samarbejdende kulturliv stævne fredag Kl. 19 og en time frem inviterer vi 100 samarbejdspartnere og inspirerende kulturaktører til bar og netværk. Når netværksdelen er ovre, er festen åben.

Kig også forbi og tag del i debatten på
 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Fremtidens fysiske bibliotek i Slagelse

Idé I mange år havde Slagelse Centralbibliotek ønsket en udbygning. I 2000 blev arkitekt Claus Bjarrum derfor inviteret til at fortælle om biblioteksbyggeri. Han sagde de magiske ord: I har masser af plads, I bruger den bare forkert! Det blev et af udgangspunkterne da projekt Fremtidens fysiske bibliotek tog sin begyndelse. Biblioteket havde også i nogle år haft en række organisatoriske udfordringer. Derfor valgte man at kæde de to ting sammen. Lundgaard konsulenterne blev koblet på en organisationsudvikling, samtidig med at en arkitekt fra Claus Bjarrum A/S fulgte processen. Den ny organisationsplan byggede på fire dimensioner: Kultur, Viden og Information, Børn samt en social dimension. Denne organisation har vi løbende udfoldet, men det er en ganske anden historie. Med udgangspunkt i disse dimensioner tegnede arkitekten tre skitser til et nyt bibliotek i de eksisterende bygninger. Et entusiastisk kulturudvalg traf den endelige beslutning om at iværksætte skitse 1 til godt 10 mio. kr

Oversigt viser årelang nedbarbering af bibliotekerne - lad det være et wake-up call

"Oversigt viser årelang nedbarbering af bibliotekerne – »grænsen er nok nået« ifølge interesseorganisation" er overskriften på en artikel i Kulturmonitor i dag. Og denne milde underdrivelse om at grænsen nok er nået stammer fra mig og Danmarks Biblioteksforening. Den kunne også have været børn der ikke har adgang til bøger bliver dårligere til at læse. Baggrunden for artiklen er en opgørelse som kulturministeriet har lavet til SF’s socialordfører, Theresa Berg-Andersen. Her har ministeren opgjort antallet af for biblioteker fra 2006 og frem til i dag og gjort det klart, at antallet af danske biblioteker er faldet drastisk gennem de sidste 17 år. Opgørelsen viser at at antallet af biblioteksfilialer, er faldet fra 420 (2006) til 310 (2022) altså en en lukning af 1/4 af bibliotekerne. Havde de dykket lidt længere tilbage end til kommunalreformen kunne de se at antallet er halveret siden 1996 hvor der var 900 betjeningssteder. Stof til politisk eftertanke I Kulturmonitor siger

Kulturen i SVM regeringsgrundlaget 2022

Så blev sløret løftet for det nye Regeringsgrundlag i den kommende SVM-regering. I kan læse det hele her  - jeg har kigget lidt nærmere ned i de kulturpolitiske elementer.  Det indeholder et helt afsnit om om kultur.  Helt overordnet kan man mene at en flertalsregering giver mange muligheder for at udvikle kulturlivet, så alle borgere får mulighed for gode kulturtilbud. Ser man tilbage på valgkampen så har alle tre regeringspartier markeret sig med store ambitioner i valgkampen. særligt Venstre og Moderaterne har lovet massive investeringer i kulturlivet – så det er spændende at se hvordan de konkret vil indfri ambitionerne. Så må vi vente spændt til i morgen, hvor regeringen vil afsløre deres ministerliste og se om der kommer en ambitiøs kulturminister. I regeringsgrundlaget er ét afsnit om kultur: 7.3 Kultur og kirke Kulturen udfordrer vores måde at tænke og se verden på samtidig med, at det binder os sammen som land og folk. Det er den danske identitet