Gå videre til hovedindholdet

Обращение к к гражданам России - Appeal to the Russian people - Appel til det russiske folk

Путин наказывает российскую прессу за правду о войне в Украине. Главный редактор газеты Politiken обращается к гражданам России....

Appeal to the Russian people
Putin punishes Russian press for telling the truth about the war in Ukraine. In a direct appeal to the Russian people, Politiken's editor-in-chief CHRISTIAN JENSEN writes (in Russian) - (Libraries can help share this message... 


Appel til det russiske folk
Putin straffer russisk presse for at fortælle sandheden om krigen i Ukraine. I en direkte appel til det russiske folk skriver Politikens chefredaktør CHRISTIAN JENSEN (På Russisk) - (bibliotekerne kan hjælpe ved at dele opfordringen)

Russiske borgere, russiske venner,

I krigens formørkede dage er I alle sagesløse ofre for Vladimir Putins fortielser og løgne. Jeres egen præsident har gjort det strafbart for den russiske presse at tale om en russisk invasion af Ukraine, selv om det selvfølgelig er sandheden. Putin betegner den ukrainske regering som nynazister, selv om det selvfølgelig er løgn. Han har udvirket, at sandheden om krigen for jer kan lyde som en løgn.

Derfor denne oplysende appel fra en fri og uafhængig avis i Danmark til den russiske befolkning. Fra ven til ven begræder vi, at Europa igen er ramt af en ødelæggende krig. At vi alle igen er ramt af krig. I krig er alle tabere, selv vinderen. Det ved både I og vi. Vi ved alle, at det russiske folk ikke er vores fjende. Det er jeres præsident.

VI GLEMMER aldrig de enorme ofre og den indsats, som det sovjetiske folk bragte for at vinde Anden Verdenskrig. Uden jeres heltemod havde verden af i dag stået et helt andet sted, et meget mørkere sted. Sammen betvang I og vi en gal diktator, der forsøgte at skabe en verden i sit eget grusomme billede.

Nu er Europa igen ramt af krig, denne gang fremkaldt af jeres egen leder, der ubegrundet har kastet sig ud i en blodig krig med invasionen af Ukraine.

Med løgne og vildledning har han forsøgt at fremstille invasionen som et forsvar for Rusland og dets traditionelle værdier. Sandheden er den modsatte: Ukraine begår ikke folkedrab på hverken russere eller ukrainere. Den ukrainske regering er ikke nazister, men tværtimod folkevalgte demokrater. Og uanset hvor meget præsident Putin påstår det, har hverken Vesten eller Nato noget ønske om at angribe Rusland.

DE SANKTIONER, der nu isolerer og forarmer Rusland, vil gøre livet svært for jer. Målet er ikke at ramme russerne, men at hjælpe Ukraine og dets folk. Vestens åbne hånd forbliver udstrakt mod øst. Også mod Rusland.

Vi siger nej til præsident Putins blodige aggression. Vi siger ja til Rusland og det folk, der ikke fortjener Putin og hans morderiske og despotiske autokrati. Og som dansk avis siger vi først og fremmest ja til reel og redelig oplysning om den modbydelige krig, jeres præsident har kastet Ukraine og resten af Europa ud i.
christian.jensen@pol.dk


Se også Bibliotekerne kan hjælpe Ukraine i kampen for sandheden

See Libraries can help Ukraine in the fight for truth

 Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Kulturen i SVM regeringsgrundlaget 2022

Så blev sløret løftet for det nye Regeringsgrundlag i den kommende SVM-regering. I kan læse det hele her  - jeg har kigget lidt nærmere ned i de kulturpolitiske elementer.  Det indeholder et helt afsnit om om kultur.  Helt overordnet kan man mene at en flertalsregering giver mange muligheder for at udvikle kulturlivet, så alle borgere får mulighed for gode kulturtilbud. Ser man tilbage på valgkampen så har alle tre regeringspartier markeret sig med store ambitioner i valgkampen. særligt Venstre og Moderaterne har lovet massive investeringer i kulturlivet – så det er spændende at se hvordan de konkret vil indfri ambitionerne. Så må vi vente spændt til i morgen, hvor regeringen vil afsløre deres ministerliste og se om der kommer en ambitiøs kulturminister. I regeringsgrundlaget er ét afsnit om kultur: 7.3 Kultur og kirke Kulturen udfordrer vores måde at tænke og se verden på samtidig med, at det binder os sammen som land og folk. Det er den danske identitet

Vores digitale fremtid?

Skal du med til Webinar kl. 9.00 om ’Algoritmer, Data & Demokrati’ på vores Webinar om biblioteksansattes rolle og opgaver.  Vær med her https://lnkd.in/gzc8sJjA Mød Lisbeth Knudsen Tine Segel  Christian Langelund Hansen Nina Thorsted Petersen Lotte Hviid Dhyrbye og Michel Steen-Hansen Vores liv er på alle måder påvirket af digitale teknologier. For de fleste af os er de en naturlig og vigtig del af vores arbejde, hverdag og sociale liv. Men det er ikke alle, der kan navigere i det digitale samfund eller er gearet til den hastighed, udviklingen drøner afsted med. Det handler derfor om at give alle borgere digitale kompetencer, digital dannelse og ikke mindst handleevne. Bibliotekerne og de biblioteksansatte har en særlig samfundsforpligtigelse til at oplyse og styrke borgerne i den digitale transformation. De skal være med til at modvirke en udvikling, hvor for mange bliver koblet af, og hvor selve fundamentet for vores demokrati risikerer at smuldre. Derfor sætter vi rammerne

Plads til kulturen på Folkemødet - Kulturens Plads på Folkemødet

Det er så fedt igen at kunne komme på Folkemøde og være en del af den demokratiske samtale, der opstår når mange mødes på kryds og tværs. I år vil jeg nok mest være på Kulturens Plads som vi har skabt i Dansk Kulturliv. Vi åbner torsdag den 16. juni kl. 11.30 så kig forbi til en snak og vue på pladsen og det omfattende program.  Her vil folketingets kulturordfører også komme forbi og holde Kulturens Tale lige efter deres partiledere har holdt tale på hovedscenen. TV2 kom forbi for at høre mere om #KulturensPlads og det krævede store armbevægelser - du kan se indslaget på TV2 Men der er mange flere spændende events, jeg ser frem til og hvor jeg med kulturbrillerne på er med i debatten eller deltager på anden vis. F.eks. TORSDAG Kl. 13:15 - 14:00 Sustainable Education – to secure Sustainable Development. På A6 - Den Internationale Scene 17.30-18.15 Data i kulturlivet – galt eller genialt? På K21 – Kulturens Plads og så når jeg nok forbi Bobler i Civilsamfundet som foregår i Domen på