Gå videre til hovedindholdet

Обращение к к гражданам России - Appeal to the Russian people - Appel til det russiske folk

Путин наказывает российскую прессу за правду о войне в Украине. Главный редактор газеты Politiken обращается к гражданам России....

Appeal to the Russian people
Putin punishes Russian press for telling the truth about the war in Ukraine. In a direct appeal to the Russian people, Politiken's editor-in-chief CHRISTIAN JENSEN writes (in Russian) - (Libraries can help share this message... 


Appel til det russiske folk
Putin straffer russisk presse for at fortælle sandheden om krigen i Ukraine. I en direkte appel til det russiske folk skriver Politikens chefredaktør CHRISTIAN JENSEN (På Russisk) - (bibliotekerne kan hjælpe ved at dele opfordringen)

Russiske borgere, russiske venner,

I krigens formørkede dage er I alle sagesløse ofre for Vladimir Putins fortielser og løgne. Jeres egen præsident har gjort det strafbart for den russiske presse at tale om en russisk invasion af Ukraine, selv om det selvfølgelig er sandheden. Putin betegner den ukrainske regering som nynazister, selv om det selvfølgelig er løgn. Han har udvirket, at sandheden om krigen for jer kan lyde som en løgn.

Derfor denne oplysende appel fra en fri og uafhængig avis i Danmark til den russiske befolkning. Fra ven til ven begræder vi, at Europa igen er ramt af en ødelæggende krig. At vi alle igen er ramt af krig. I krig er alle tabere, selv vinderen. Det ved både I og vi. Vi ved alle, at det russiske folk ikke er vores fjende. Det er jeres præsident.

VI GLEMMER aldrig de enorme ofre og den indsats, som det sovjetiske folk bragte for at vinde Anden Verdenskrig. Uden jeres heltemod havde verden af i dag stået et helt andet sted, et meget mørkere sted. Sammen betvang I og vi en gal diktator, der forsøgte at skabe en verden i sit eget grusomme billede.

Nu er Europa igen ramt af krig, denne gang fremkaldt af jeres egen leder, der ubegrundet har kastet sig ud i en blodig krig med invasionen af Ukraine.

Med løgne og vildledning har han forsøgt at fremstille invasionen som et forsvar for Rusland og dets traditionelle værdier. Sandheden er den modsatte: Ukraine begår ikke folkedrab på hverken russere eller ukrainere. Den ukrainske regering er ikke nazister, men tværtimod folkevalgte demokrater. Og uanset hvor meget præsident Putin påstår det, har hverken Vesten eller Nato noget ønske om at angribe Rusland.

DE SANKTIONER, der nu isolerer og forarmer Rusland, vil gøre livet svært for jer. Målet er ikke at ramme russerne, men at hjælpe Ukraine og dets folk. Vestens åbne hånd forbliver udstrakt mod øst. Også mod Rusland.

Vi siger nej til præsident Putins blodige aggression. Vi siger ja til Rusland og det folk, der ikke fortjener Putin og hans morderiske og despotiske autokrati. Og som dansk avis siger vi først og fremmest ja til reel og redelig oplysning om den modbydelige krig, jeres præsident har kastet Ukraine og resten af Europa ud i.
christian.jensen@pol.dk


Se også Bibliotekerne kan hjælpe Ukraine i kampen for sandheden

See Libraries can help Ukraine in the fight for truth

 Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hør, hvorfor børn, der vokser op med bøger, klarer sig bedre senere i livet

Kulturmagasinet  KRÆS - RADIO4   (kl. 14.00-15.00) skal i dag handle om hvorfor det er vigtigt at børn læser.  Ikke kun fordi det er fedt at læse gode historier, men fordi n y forskning bekræfter, at tilgængelige bøger i hjemmet hjælper børn til at læse mere, blive bedre læsere og bedre uddannet senere i livet. Og har børnene ikke adgang til bøger i hjemmet er det vigtigt at de får adgang via andre institutioner som biblioteker. Det budskab udfolder sig i en samtale mellem Ea Hoppe Blaabæk, post. doc KU, Michel Steen-Hansen direktør i Danmarks Biblioteksforening og værten "kulturjunkien" Maja Hald.   Hør det her  Det hele tager sit afsæt i Ea Hoppe Blaabæk ph.d.-afhandling om, hvordan forældre giver kulturel, social arv videre til deres børn. Den er også blevet fyldigt omtalt i Kristeligt Dagblad  I   Kristeligt Dagblad   artikel skriver det også at afhandlingen punkterer en, for avisen og tilsyneladende også forskeren, udbredt myte om bibliotekerne som kulturelle fyrtårne

#DanmarksKanMere med kultur; men lad os være lidt konkrete - Regeringen har ret "Det demokratiske engagement er højt i Danmark...... og den demokratiske samtale i Danmark er under pres" Men hvad gør vi ved det?

"Det demokratiske engagement er højt i Danmark...... men den demokratiske samtale i Danmark er under pres" Sådan skriver Regeringen i deres oplæg " Danmarks kan mere "  og en af pointerne i oplægget er derfor at kulturen skal styrkes, hvordan det skal ske er de en kende mere upræcise med. Men det er klart at lige nøjagtig på det punkt i at styrke den demokratiske samtale spiller folkebibliotekerne en nøglerolle. Men det sker ikke automatisk og er ikke altid tydeligt på den politiske dagsorden.  I oplægget skriver regeringen "Det danske samfund bygger på frihed i dobbelt forstand. For det første giver økonomisk velstand og et socialt sikkerhedsnet den enkelte frihed til at leve et godt liv. For det andet er kulturel dannelse og demokratisk samtale en forudsætning for et frit samfund. Derfor skal Danmark ikke kun være rigere i økonomisk forstand.  Vi skal også være rigere på ånd, refleksion og demokratisk engagement. Dannelse og kultur   Siden Grundtvig har det v

Regeringen vil bruge 130 millioner på at genoplive døde bymidter i 'donut-byer' - biblioteket er en oplagt hjertestarter

Regeringen lancerer i dag en forsøgsordning, hvor 10 byer i landet skal deles om 130 millioner kroner. De skal bruges på, at bymidterne skal genopfinde sig selv og få livet tilbage, forklarer indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad (S). - Jeg tror det er vigtigt at kigge på, hvilke andre ting man kan gøre for at gøre det attraktivt for folk at opholde sig i midtbyerne, siger han til DR . I den sammenhæng kan kultur og specielt biblioteker spille en afgørende rolle, hvis man skal modvirke den såkaldte DONUTEFFEKT. I Donut-byer er der befolkningsvækst i forstæderne, og folk i forstæderne tager ikke længere ind til byen for at handle, fordi de handler på nettet, i storcentre eller i de større byer, hvor de har arbejde. Denne effekt ses i de små og mellemstore byer, hvor man endnu ikke har fundet en løsning på problematikken. I sådanne byer kan kultur og kreativ udnyttelse af bymidten spille en særdeles vigtig rolle Det ligger i forlængelse af regeringsudspillet fra sidste år "Tætte