Gå videre til hovedindholdet

Обращение к к гражданам России - Appeal to the Russian people - Appel til det russiske folk

Путин наказывает российскую прессу за правду о войне в Украине. Главный редактор газеты Politiken обращается к гражданам России....

Appeal to the Russian people
Putin punishes Russian press for telling the truth about the war in Ukraine. In a direct appeal to the Russian people, Politiken's editor-in-chief CHRISTIAN JENSEN writes (in Russian) - (Libraries can help share this message... 


Appel til det russiske folk
Putin straffer russisk presse for at fortælle sandheden om krigen i Ukraine. I en direkte appel til det russiske folk skriver Politikens chefredaktør CHRISTIAN JENSEN (På Russisk) - (bibliotekerne kan hjælpe ved at dele opfordringen)

Russiske borgere, russiske venner,

I krigens formørkede dage er I alle sagesløse ofre for Vladimir Putins fortielser og løgne. Jeres egen præsident har gjort det strafbart for den russiske presse at tale om en russisk invasion af Ukraine, selv om det selvfølgelig er sandheden. Putin betegner den ukrainske regering som nynazister, selv om det selvfølgelig er løgn. Han har udvirket, at sandheden om krigen for jer kan lyde som en løgn.

Derfor denne oplysende appel fra en fri og uafhængig avis i Danmark til den russiske befolkning. Fra ven til ven begræder vi, at Europa igen er ramt af en ødelæggende krig. At vi alle igen er ramt af krig. I krig er alle tabere, selv vinderen. Det ved både I og vi. Vi ved alle, at det russiske folk ikke er vores fjende. Det er jeres præsident.

VI GLEMMER aldrig de enorme ofre og den indsats, som det sovjetiske folk bragte for at vinde Anden Verdenskrig. Uden jeres heltemod havde verden af i dag stået et helt andet sted, et meget mørkere sted. Sammen betvang I og vi en gal diktator, der forsøgte at skabe en verden i sit eget grusomme billede.

Nu er Europa igen ramt af krig, denne gang fremkaldt af jeres egen leder, der ubegrundet har kastet sig ud i en blodig krig med invasionen af Ukraine.

Med løgne og vildledning har han forsøgt at fremstille invasionen som et forsvar for Rusland og dets traditionelle værdier. Sandheden er den modsatte: Ukraine begår ikke folkedrab på hverken russere eller ukrainere. Den ukrainske regering er ikke nazister, men tværtimod folkevalgte demokrater. Og uanset hvor meget præsident Putin påstår det, har hverken Vesten eller Nato noget ønske om at angribe Rusland.

DE SANKTIONER, der nu isolerer og forarmer Rusland, vil gøre livet svært for jer. Målet er ikke at ramme russerne, men at hjælpe Ukraine og dets folk. Vestens åbne hånd forbliver udstrakt mod øst. Også mod Rusland.

Vi siger nej til præsident Putins blodige aggression. Vi siger ja til Rusland og det folk, der ikke fortjener Putin og hans morderiske og despotiske autokrati. Og som dansk avis siger vi først og fremmest ja til reel og redelig oplysning om den modbydelige krig, jeres præsident har kastet Ukraine og resten af Europa ud i.
christian.jensen@pol.dk


Se også Bibliotekerne kan hjælpe Ukraine i kampen for sandheden

See Libraries can help Ukraine in the fight for truth

 Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Oversigt viser årelang nedbarbering af bibliotekerne - lad det være et wake-up call

"Oversigt viser årelang nedbarbering af bibliotekerne – »grænsen er nok nået« ifølge interesseorganisation" er overskriften på en artikel i Kulturmonitor i dag. Og denne milde underdrivelse om at grænsen nok er nået stammer fra mig og Danmarks Biblioteksforening. Den kunne også have været børn der ikke har adgang til bøger bliver dårligere til at læse. Baggrunden for artiklen er en opgørelse som kulturministeriet har lavet til SF’s socialordfører, Theresa Berg-Andersen. Her har ministeren opgjort antallet af for biblioteker fra 2006 og frem til i dag og gjort det klart, at antallet af danske biblioteker er faldet drastisk gennem de sidste 17 år. Opgørelsen viser at at antallet af biblioteksfilialer, er faldet fra 420 (2006) til 310 (2022) altså en en lukning af 1/4 af bibliotekerne. Havde de dykket lidt længere tilbage end til kommunalreformen kunne de se at antallet er halveret siden 1996 hvor der var 900 betjeningssteder. Stof til politisk eftertanke I Kulturmonitor siger

Fremtidens fysiske bibliotek i Slagelse

Idé I mange år havde Slagelse Centralbibliotek ønsket en udbygning. I 2000 blev arkitekt Claus Bjarrum derfor inviteret til at fortælle om biblioteksbyggeri. Han sagde de magiske ord: I har masser af plads, I bruger den bare forkert! Det blev et af udgangspunkterne da projekt Fremtidens fysiske bibliotek tog sin begyndelse. Biblioteket havde også i nogle år haft en række organisatoriske udfordringer. Derfor valgte man at kæde de to ting sammen. Lundgaard konsulenterne blev koblet på en organisationsudvikling, samtidig med at en arkitekt fra Claus Bjarrum A/S fulgte processen. Den ny organisationsplan byggede på fire dimensioner: Kultur, Viden og Information, Børn samt en social dimension. Denne organisation har vi løbende udfoldet, men det er en ganske anden historie. Med udgangspunkt i disse dimensioner tegnede arkitekten tre skitser til et nyt bibliotek i de eksisterende bygninger. Et entusiastisk kulturudvalg traf den endelige beslutning om at iværksætte skitse 1 til godt 10 mio. kr

Bogen og litteraturens vilkår 2022 - hvordan gik det med læsning, bogsalg og biblioteker?

Bogpanelets årsrapport for 2022 udkommer i dag. Rapporten viser, at e-bøger og lydbøger er i vækst, uanset om man ser på produktion, distribution eller forbrug. Den digitale udvikling fortsætter ufortrødent. Fra 2020 til 2021 er forlagenes omsætning fra salg af netlydbøger og e-bøger steget med henholdsvis 34,6 % og 14,7 %. Udlån af e-bøger og lydbøger er steget med henholdsvis 279 % og 241 % fra 2012-2021. FOLKEBIBLIOTEKER I forhold til folkebibliotekerne er der følgende HOVEDPOINTER i rapporten • På to år (2019-2021) er der sket en stigning på næsten 60 % i udlån af netlydbøger og 45 % i udlån af e-bøger, imens de fysiske udlån er faldet med næsten 38 %. Samlet set er dansker nes udlån (af både digitale og fysiske bøger) i de to år faldet med ca. 23 % (fra ca. 30 mio. til 24 mio. udlån). • Netlydbogen ser ud til at have etableret sin øget popularitet fra nedlukningerne (både marts 2020, vinteren 2020 og vinteren 2021), som kan ses det fortsatte højere udlånstal. • Børnebogsserierne n