Det er en ny
oplevelse for mig at skulle arbejde sammen med en influencer fra YouTube, med
det fromme formål at få flere børn og unge til at læse og skrive bålhistorier –
se www.baalhistorier.dk.
Spændt på, om det virker.
Da vi begyndte at planlægge konkurrencen "Danmarks Vildested Bålhistorie", var der én, der spurgte, om vi vidste, at Youtuberen Lakserytteren havde været spejder i mange år og måske kunne være interesseret i at være med. Det skulle da prøves, så jeg tog kontakt og spurgte, om han ville være med i den dommerkomité, der skulle vælge Danmarks vildeste bålhistorie. Det ville han gerne, og han blev faktisk så tændt på idéen, at han gerne ville være med i hele kampagnen. Så var der lige pludselig 100.000 følgere på Instagram og over 60.000 abonnenter på YouTube, der kunne blive inspireret til at skrive og læse bålhistorier.
Som YouTuber er Laksen jo historiefortæller, og når han også er professionel tegne-tosse, der elsker at opfinde nye figurer og universer (sådan beskriver han sig selv), så passede det rigtig godt at få ham med. Han tog derfor ud på Ungdomsøen, som alle spejderorganisationerne har skabt, og lavede drengerøvsaktiviteter og spooky historier, og han brugte sine evner som tegner til at lære os alle at skrive historier.
Her kan du selv se, hvordan Lakserytteren rider kampagnen i gang.
Laksen skød faktisk kampagnen i gang allerede
i søndags d. 6. september, hvor han offentliggjorde en video på sin YouTube-kanal. Det er
nemlig om søndagen, han offentliggør sine videoer, og så måtte vi jo acceptere,
at videoen offentliggøres, før vi officielt skyder kampagnen i gang den 8.
september. Sådan er det jo med stjerner, så må mindre institutioner som
bibliotekerne indrette sig. Men det betød så også at der var over 30.000 der havde set oplægget til konkurrencen allerede inden vi officielt skød den igang.
Han er som nævnt også en del af dommertrioen, foruden forfatter Sarah Engell og mig, der til oktober kårer den bedste bålhistorie. For at deltage i konkurrencen om Danmarks vildeste bålhistorie skal man være over 12 år og skrive en bålhistorie til familier med børn i alderen 7+.
De 10 bedste bålhistorier
vil blive udgivet på eReolen, og den bedste vil blive læst op til Nat i Naturen
arrangementer i efterårsferien. Så der bliver rig mulighed for selv at
høre en bålhistorie ved et bål og et bibliotek nær dig.
Du kan også læse om konkurrencen på baalhistorier.dk/
Det er Danmarks Biblioteksforening og Bibliotekernes Temasamarbejde der står bag efterårets temakampagne, der i år har en lidt anderledes karakter. Kampagnen strækker sig over en måned – fra 8. september til 17. oktober – og består altså bl.a. af en skrivekonkurrence om Danmarks vildeste bålhistorie med dertilhørende aktiviteter på bibliotekerne.
De
tilmeldte biblioteker engagerer lokale skriveklubber, skoler,
forfatterskoler mm., og de får hver tilsendt et kunstigt bål, så det uanset
vejret er muligt at afholde bålaftenener med oplæsningsarrangementer
og evt. bålmad. Kun fantasien sætter grænser, så tjek op på aktiviteterne
på dit lokale bibliotek.
DR vil også sætte fokus på baalhistorier.dk senere i efteråret, men det vil vi se og høre mere til, for deres sendeplan er endnu mere autonom end digitale influencers på youtube,,,
Kommentarer
Send en kommentar