mandag den 19. oktober 2015

Kampen i kultur - Kærlighed og kapital

Dejlig poetisk at KÆRLIGHED indgår i titlen på dagens konference, omend den vist handler mere om kamp, kultur og kapital end kærlighed.

Konferencen endte i øvrigt med at jeg i "P1 eftermiddag" skulle debattere "udkantskultur"  (hvad det så end måtte være)

LytI dag afholdes kulturstøttekonference på Designmuseet DanmarkAltinget rejser i dag det store spørgsmål om, hvordan kulturstøtten skal fordeles. Det gør de på designmuseet Danmark i København på en større konference, hvor en lang række politikere, virksomheder, foreninger, forbund og institutioner deltager. Vores reporter Rasmus Friis er til stede på kulturstøttekonferencen. Medvirkende: Rasmus Friis; reporter Michel Steen Hansen; direktør i Danmarks biblioteksforening Gitta Malling, Formand for Teatrenes Interesseorganisation og direktør i Limfjordsteatret



Hvordan foregår fordelingen af kulturstøtte, og ud fra hvilke parametre uddeles den? Er der en skævvridning i kulturstøtte? Og kan kultur overhovedet gøres op i økonomi eller burde vi tænke andre elementer ind, når vi prioriterer kulturen?

Det er spørgsmålene på dagsordenen, når Altinget afholder konferencen 'Kampen i kultur - Kærlighed og kapital', hvor kultur og kulturstøtte anno 2015 sættes til debat. Når Altinget samler kulturverdenens hovedaktører til debat om kulturstøtten, dens funktion og kriterierne for dens uddeling.

Mit udgangspunkt er at kulturstøtte er investering - oven i købet en investering med stort afkast både på den samfundsøkonomiske bundlinje, men ikke mindst for det enkelte menneskes udvikling og for sammenhængskraft og demokratisk deltagelse.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar