søndag den 13. september 2015

Aarhus wauw effekt - The wow factor at #nextlibrary2015

Når Aarhus åbner et af verdens mest spektakulære biblioteker Dokk1 sker det med det men en patos vi på dansk vist kun kan kalde "Wauw effekt". Ikke blot fordi det er et fantastisk bibliotek, men fordi hele det mindset der ligger bag projektet viser hvordan man kan udvikle en by, ja faktisk en hel kommune ved at tænke en kultur- og videninstitution ind som en dynamo.

Med vanlig aarhusiansk udsyn kalder de hele den mangeårige proces "Urban Mediaspace" fordi udgangspunktet ikke bare er en institution, men både et byrum og det man kan kalde et mentalt rum. Kommunen har ofret flere milliarder kroner på den proces, der er tog sit udspring i omdannelsen af Aarhus inderhavn fra industrihavn til byrum, og når ser Dook1 i sin (næsten) færdige form kan man ikke andet end være imponeret.

Det er den samme tilgang der er bærende når Aarhus i disse dage byder mange hundrede festivaldeltagere fra mere end 30 forskellige lande verden over velkomne i den internationalt anerkendte biblioteksfestival Next Library.

Formålet med festivalen er med Aarhuses egne ord "i fællesskab at se fremad, og flytte grænserne for læring i det 21. århundrede" og det mindset er i den grad noget verden har brug for.

Jeg glæder mig i hvert fald til at lære i de kommende dage. Men se selv mere på PROGRAMMET  eller via  #nextlibrary2015 på diverse sociale platforme. 

Se herunder en lille film om ideen bag "Urban Mediaspace" men kom lige og se det selv, for virkeligheden har det med at overhale hvad vi kan beskrive...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar