torsdag den 10. april 2014

Et lærestykke i sociale medier og ny kommunikation

Historien om hvordan en homofobisk udtalelse fra en bankrådsformand for Spar Nord København endte med at banken gav regnbuesodavand og formanden gik af og jeg trods alt stadig er kunde i banken. Alt sammen inden for samme døgn Jeg synes det er et lærestykke i kommunikation, de socialemediers magt og den interaktive verden vi alle skal forholde os til.

Sagen startede med en artikel i Metroxpress 02/04-14 17:13 om at den del af Rådhuspladsen mellem Lavendelstræde og Farvegade skal skifte navn til Regnbuepladsen.

Spar Nord Bank København skrev i et høringssvar , at kommunen har ladet sig forføre af en absolut minoritetsgruppe – med henvisning til det homovenlige navn:

"- Det forekommer pinligt og useriøst, at et så stort flertal i Borgerrepræsentation bakker op om denne intetsigende naturbeskrivelse blot fordi, den tilsyneladende – af visse minoritetsgrupper – er knyttet til en bestemt seksuel observans.

Spar Nord Københavns bankrådsformand Thomas Højlund oplyser, at banken ikke har yderligere at tilføje, end hvad høringssvaret bringer."


Det får så en del af os til, at reagerer på de sociale medier.

Jeg skriver f.eks. selv på Facebook "Storbank raser over at få adresse på homoplads" - Har ellers lige skiftet til denne bank, men er pludselig i tvivl om deres moralske indstilling- http://bit.ly/QHAkYV

Indrømmet, det øgede min interesse, at jeg netop har skiftet til pågældende bank, selv om min kone ellers havde foreslåget Jyske Bank, hvad jeg havde afslået, da jeg ikke mente deres moral var i orden. Yderligere så arbejder jeg lige ved siden af pågældende plads, så jeg krydser den hver dag, og egentlig synes jeg det er festligt, at den skal hedde Regnbuepladsen.

Der var mange, der reagerede på twitter og facebook i dagen løb blev der også lavet forslag til nyt logo, som vi var mange der delte på facebook og twitter.

Jeg selv skrev på Twitter:


Se twitter #sparbank 

Sagen sprede sig også til flere aviser og blev også politisk med det samme, hvor overborgmesteren allerede havde udtalt sig i den oprindelig artikel, så kom og fik
Teknik og miljøborgmsteren i København til at sige:

"Brok over homo-navn hører til på den anden side af Uralbjergene

Det hele endte så med at Metroexpress kunne medddele 03/04-14 11:53 Storbank trækker i land: Kom og få regnbuesodavand - Regnbuepladsen, Solskinspladsen eller Regnvejrspladsen? Kom lad os tage en snak om det! Vi giver regnbuevand til alle i eftermiddag fra kl. 15 i Spar Nord København. Vi glæder os til at se jer - og fejre vores dejlige plads sammen.

Jeg gik ikke ned og fik regnbuesodavand, men fulgte sagen med kommunikativ interesse og synes det var et lærerstykke, måske særligt for bankrådsformanden, og det var vel derfor heller ikke overraskende at man dagen efter kunne læse i Metroxpress


Ingen kommentarer:

Send en kommentar