tirsdag den 7. august 2012

Hvorfor deltage i Internationalt arbejde?


World Library and Information Congress: 78th IFLA General Conference and Assembly - 11-16 August 2012, Helsinki, Finland
I den kommende weekend og nogle dage frem, holder den internationale biblioteksorganisation IFLA verdenskongres i Helsinki.

I Danmarks Biblioteksforening synes vi det er vigtigt med globalt udsyn og deltagelse i de internationale samarbejder. Både fordi det kan inspirerer os i lille Danmarks til nye innovative tiltag, men også fordi vi i den danske biblioteksverden har en masse at byde på, som kan inspirerer andre.  Fra DB deltager der fire af vores bestyrelsesmedlemmer, både fra den politiske og faglige verden. Danmarks Biblioteksforening støtter også folk fra den danske biblioteksverdnen til at deltage aktivt i de styrende organer i IFLA. Det gælder bl.a. vores næstformand Kirsten Boelt, som har sæde i IFLA'S børnesektionKent Skov Andreasen  som er medlem af IFLA'S bestyrelse og Hellen Niegaard som arbejder i sektionen for ledelse.

Danmarks Biblioteksforening tror det nytter at være med hvor det sker, og vi bruger en del kraft på at dele alle de inspirerende tanker vi mødes på sådan en kongres. De aktive folk fra biblioteksverdenen bruger rigtig meget tid på det organisatoriske arbejde der skal til for at drive de forskellige sektioner, et arbejder som rækker langt ud over almindelig arbejdstid. Et engagement som jeg er imponeret over, men de brænder for en sag. Nemlig den sag der skal skabe en bedre verden gennem fri og lige adgang til information, viden, oplysning, læring, kultur........ja alt det der skal til for at sikre en udvikling af det demokratiske samfund. Derfor er det også så vigtigt, at vi alle bakker op om det internationale arbejde.

  • Se også DB International Strategi.pdf  • Herunder fortæller jeg lidt om hvorfor Danmarks Biblioteksforening er aktiv i IFLAs internationale biblioteksnetværk, og om at vi under hele kongressen vil blogge og lave småfilm om emner vi synes kan være inspirerende at dele med resten af verden. 

    Læs mere på www.db.dk/IFLA2012

    Følg os på vores youtubekanal
    Ingen kommentarer:

    Tilføj en kommentar