tirsdag den 14. august 2012

Gates Foundations ”Access to Learning Award”; The Dominican Republic's Community Technology Centers (CTCs)

Den karismatiske "first lady" fra den Den Dominikanske Republik Dr. Margarita Cedeño de Fernández fortalte i går om en fantastisk projekt, hvor man gennem en massiv opbygning af Lokale IT-centre - (CTC -Community Technology Centers) som er omdrejningspunktet for læring i 87 ud af 98 kommuner i landet.


Dr. Margarita Cedeño de Fernández, som i øjeblikket er præsident frue, om fire dage går hendes mand af som præsident og hun tiltræder som vicepræsident, hvilket hun blev valgt til i maj. 
Anledningen var at projektet fik Gates Foundations pris ”Access to Learning Award”, på den verdensomspændende bibliotekskongres IFLA i Finland. Prisen er på en mio. dollars og giver Den Dominikanske Republik mulighed for at lave CTC's i de sidste 11 kommuner.

  • Samme pris gik  til Århus Bibliotekerne i 2004. Se mere her


Danmarks Biblioteksforening var også tilstede ved overrækkelsen, har lavet et uddrag af overrækkelsen af "2012 Access to Learning Award" prisen blev uddelt.Det gjorde et stort indtryk på mig, at opleve Margarita Cedeño de Fernández engagenemt og fortælling om hvordan disse  Lokale IT-centre, har ændret livet for mange mennesker, fordi det har givet dem mulighed for at lære at læse, lære mere om IT eller blot at have et sted, hvor der er adgang til information.

Læs mere her 1 kommentar:

  1. Fantastisk video om læringens betydning! "What ever You need to learn and grove, we will try to provide it for You", siger speakeren i denne video om læringscentre i Den Dominikanske Republik. Dette er et klogt mantra som enhver institution, der stiller sig til rådighed for folks læring, kan tage til sig.

    SvarSlet