søndag den 13. september 2009

Det demokratiske rum

Bibliotekerne er en af grundpillerne i et demokratisk samfund, da de er med til at sikre fri og lige adgang til information, som en af forudsætningerne for demokratisk debat, men bibliotekerne spiller også en mere direkte rolle i udfoldelsen af demokratiet og den rolle er under stadig udvikling. Den 09. sep. kunne man på dr.dk læse at "Biblioteks-afstemning er et hit"

Københavnerne var vilde med at aflevere deres brevstemme på udvalgte biblioteker op til EU-valget i juni.Og derfor skal der kunne stemmes på endnu flere biblioteker til kommunalvalget.
Til EU-valget væltede næsten tre tusinde brevstemmer ind på Brønshøj og Vanløse Bibliotek.Og på grund af den succes skal københavnerne til kommunalvalget i november kunne aflevere deres brevstemme på tre andre biblioteker også.
Forvaltningen pønser også på at sende en campingvogn ud i gaderne for at samle brevstemmer ind.

Jeg synes det er interessant, at man også inddrager bibliotekerne i den direkte afsteminingsprocedure, specielt set i lyset af at bibliotekerne er den institution, hvor flest mennesker kommer og at det derfor vil være med til at få flere til at tage del

http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2009/09/09/09131343.htm

1 kommentar:

  1. Det er fuldstændigt vanvittigt at begynde at sende trafik med campingvogne ud gaderne. Den digitale tidsalder har været over os i dekader, og computerteknologi via internettet anvendes ikke alene til yderst følsomme formål som militære data (militæret opfandt faktisk internettet (APRA) selv), banktransaktioner til milliarder, sundhedsvæsen og af det offentlige til inddatering af oplysinger til SKAT m.v. At internettet er for 'usikkert' til at afgive en stemme på er derfor for langt ude og vi skulle alle undlade at stemme indtil det kan gøres over internettet. Miljøbelastning fra trafik af 3-4 mio. vælgere spares derved også og optællingen bliver langt hurtigere og mere sikker.

    SvarSlet