onsdag den 9. september 2009

Borgerne vil biblioteket på mange måder

Brugerne vil gerne have hjælp og vejledning fra personalet på biblioteket, ligesom de også benytter selvbetjening i stort omfang. Det viser tendenserne i en undersøgelse, hvor 72 % af alle biblioteksbrugere siger, at de spørger personalet til råds.

Undersøgelsen er lavet af Gallup for blandt andre Danmarks Biblioteksforening, og den viser, at det er vigtigt for en stor del af biblioteksbrugerne, at der er personale til stede på bibliotekerne.
Ud over den personlige betjening har en del biblioteker i det seneste år eksperimenteret med at tilbyde selvbetjening, uden at der er personale til stede, i tidlige og/eller sene åbningstimer, og i alt har 25 biblioteker i år fået støtte til at kunne tilbyde forskellige former for differentieret biblioteksservice.

”Vi er meget tilfredse med at se at borgerne tager de nye muligheder til sig. Det veluddannede bibliotekspersonale kan selvfølgelig ikke undværes, men det er glædeligt, at se, at der udvikles flere forskellige former for bibliotekstilbud, sådan som vi f.eks. ser det med de biblioteker, som i de ydre åbningstimer udelukkende tilbyder selvbetjening og dermed udvider åbningstiden” siger formand for Danmarks Biblioteksforening, Vagn Ytte Larsen.

Et eksempel på selvbetjening i ydertimerne kan blandt andet opleves på Gjern Bibliotek, se mere på www.dbf.dk/gjern

1 kommentar: