torsdag den 26. marts 2009

En plan for kulturen

Regeringen og København må samarbejde om udvikling af kultur og kunst i hovedstaden – til gavn for hele Danmark. Sådan kunne man forleden læse i avisen.

Pernille Frahm er kulturordfører for SF i Folketinget. Bjarne Frey er medlem af Borgerrepræsentationen i København (SF), og de havde den 22. marts en udmærket kronik i Politiken.

Deres hovedbudskab er, at København og hovedstadsregionen skal brandes i en samlet kulturplan, hvor man investere i talentmassen og de fysiske rammer.

De slutter med at slå fast ”Vi mener, der er så meget uforløst potentiale og talentmasse i Danmark alene på disse tre områder! Ovennævnte er en liste over nogle af de her og nu-udfordringer, vi bør kunne finde en løsning på. Det er ikke uddybende, og der kræves meget mere. Derfor opfordrer vi til samarbejde mellem hovedstaden og regeringen om en flerårig plan for udviklingen af kultur og kunst i hovedstadsregionen og dermed i hele Danmark. Danmark er dumpet i OECD-rapporten.”

Men de glemmer en vigtig faktor for at styrke sammenhængskraften og videnssamfundet generelt. Nemlig bibliotekerne, som bør spille en central rolle med deres mange berøringsflader i alle dele af kulturlivet. Faktisk nævner de dem slet ikke, og det er da dumt slet ikke at inddrage den institution, der har det største potentiale i at skabe sammenhængende planer.

Hele kronikken kan ses på: http://politiken.dk/debat/kroniker/article674594.ece

Ingen kommentarer:

Send en kommentar