torsdag den 31. oktober 2013

Er det DR eller Litteratursiden der laver online-læsekredse?

Som så mange andre får jeg en masse nyhedsbreve, som jeg skimmer. Et af dem er fra DR Krimiklubb. I det aktuelle nyhedsbrev reklamerer de for Skumringstime, som månedens krimi. Jeg har ikke læst den, men det kan da være jeg er blevet fristet.

Det andet som fylder i brevet er tilbuddet om at  Være med i online-læsekredsen hvor temaet er Johan Theorins ikke helt almindelige kriminalgåder.

Det interesssante ved online-læsekredsen er, at det slet ikke er DR der driver dem, men bibliotekernes Litteratursiden.dk. Det fremgår da også tydeligt at nyhedsbrevet, med litteratursiden logo oven over, men jeg tror mange af os ved skimning af alle de nyhedsbreve vi modtager ikke altid er helt klar over hvem der er afsender af de forskellige elementer. Så jeg vil gerne slå et slag for litteratursidens (og alle bibliotekerne bag) store indsats for at skabe liv i læsekredsende både online og i den fysiske verden ude på bibliotekerne.

For nogle år siden sad jeg på bogmessen mellem to kvinder til en oplæsning. Da den var færdig vender den ene sig frem og siger til den anden kvinde "Jeg kan se på dit skilt at du er fra Litteratursiden, den er jeg så glad for og bruger rigtig meget". Det får de en snak om og så slutter kvinde af med at spørge "Men hvem står egentlig bag litteratursiden". Den flittige bruger af en af de fremmeste online biblioteksservices vidste altså ikke, at det var en service fra biblioteket

Sådan tror jeg vi alle har det ind i mellem i en onlineverden. Vi bruger en række services, men ved ikke helt hvem der står bag, når bare kvaliteten er i orden. Det skal vi måske også tænke over når vi udvikler online services, og iøvrigt også når man laver undersøgelser om hvor meget borgerne bruger biblioteket.

Se i øvrigt DR nyhedsbrev og det fornemme partnerskab med Litteratursiden.dk  og du finder i øvrigt igen i år på Bogforum i Bella


DR Krimiklubben

Skumringstimen - Johan Theorin. © Lindhardt & Ringhof
I 1972 forsvinder en lille dreng sporløst i tågen på den svenske ø Øland. Mange år senere vender hans mor tilbage til øen. Har forsvindingen noget at gøre med en brutal, for længst afdød ølænding, som måske går igen?

Litteratursiden. ©
Johan Theorins krimier er ikke helt almindelige kriminalgåder. Det overnaturlige svæver rundt om begivenhederne og har måske, måske ikke en finger med i spillet. Hvad synes du om det?


Uhyggelig læsning. ©
Efteråret rusker, og Halloween banker på. Del dit bud på vaskeægte uhygge-læsning.


Læs også


Bognyheder fra dr.dk/kultur

Ingen kommentarer:

Send en kommentar