søndag den 20. december 2009

Vi skal være sexede

Det kan godt være jeg snakker for meget om sex og biblioteker. Men jeg tror begge dele er kommet for at blive og spille et ret væsentlig rolle i det gode liv.

Information citerede mig den 19. december for at sige ”at moderne biblioteker er nødt til at tilbyde det, folk gerne vil have, mens de samtidig sikrer, at biblioteket er en vidensinstitution, fordi de har en public service-forpligtelse.

»Biblioteker skal hverken være rent kommercielle eller et elfenbenstårn,« siger Michel Steen-Hansen og tilføjer.

»Borgerne er kunder, som vælger på et marked. Muligheden er blevet større for selv at købe bøger, som man før delte, så hvis ventetiden er for lang, går man et andet sted hen. Derfor skal biblioteker være sexede og oppe på beatet, så folk får lyst til os.«

Det kan jeg godt stå inde for, men jeg undre mig lidt over at artiklen har overskriften:

”Biblioteker er blevet virksomheder, hvor kunderne bestemmer
Biblioteker dropper i stigende grad den smalle litteratur til fordel for populære titler som Camilla Läckbergs og Dan Browns bøger. I dag afgør lånernes efterspørgsel, hvad der står på bibliotekets hylder. Bibliotekskulturen er blevet populariseret og mainstream”

På den måde kommer det til at lyde som om bibliotekerne ofre deres forpligtelse til at være alsidige og det mener jeg på ingen måde er tilfældet.

Hvis overskrifte havde været:
Bibliotekerne er moderne public service virksomheder, hvor borgerne har stor indflydelse

Så tror jeg der var mange flere der kunne genkende deres bibliotek……………..for jeg tror nemlig ikke at det behøver at gå ud over kvalitet, at man er kender at borgerne også er kunder og dyrker efterspørgslen, når bare man husker at man skal være alsidig og også have det smalle og mere elitære.

Men læs den selv, bedøm og giv dit besyv med i debatten http://www.information.dk/219166

Ingen kommentarer:

Send en kommentar