onsdag den 2. december 2009

Google begrænser adgang til artikler

I Dag kan man på dr.dk læse at Google vil begrænse adgang til artikler.

DR udtrykker at Google kommer medierne i møde og vil forhindre brugere af nyhedssiderne på internettet i at have ubegrænset adgang til hjemmesiderne. Ud fra mediernes nuværende mediestrategi, kan det synes fornuftigt, men spørgsmålet i den forbindelse er, hvad med brugerne og hvordan udvikler Google i fremtiden evnen til at begrænse adgangen.

Set i lyset af Googles store digitaliseringsindsats er det også interessant. Ind til nu, har Google forsikret at der vil være fri og lige adgang til de mange millioner bøger de digitaliserer. Det håber jeg fortsat der vil være, men Google viser altså nu, at de ret nemt kan lave begransninger.

Intressant at følge.

På dr.dk skriver de:
"Google meddeler, at det vil tillade udgiverne at sætte en grænse for, hvor mange artikler folk kan læse gratis via Googles søgemaskine.
Beslutningen bliver truffet på et tidspunkt, hvor medierne beskylder Google for at profitere på mediernes nyhedssider på internettet.
Betaling for mange klikGoogle siger, at udgiverne fremover kan slutte sig til et First Click Free program, der forhindrer folk, der surfer på internettet, i at have ubegrænset adgang til alt på hjemmesiderne.
Fremover vil brugere af Google kunne opleve, at de skal registrere sig som betalende brugere, hvis de klikker for sjette gang på en bestemt hjemmeside inden for den samme dag."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar