torsdag den 17. december 2009

Romantisk forestilling om et moderne bibliotek

Thormas Angermann skriver på sin blog om den debat Information har taget op på baggrund af en artikel fra Bibliotekspressen. Informations skrev atBibliotekernes nye indkøbssystem lader lånerne i stikken

Birger Hjørland påstår i Information, at bibliotekarer ikke har kendskab til, hvad der står af materialer på hylderne fordi de ikke længere har materialevalgsmøder, hvor bibliotekets ansatte drøfter, hvilke bøger, film og spil biblioteket skal indkøbe.I informations artikel har de også spurgt mig:

"Heller ikke branchens interesseorganisation Biblioteksforeningen vil mene, at bibliotekarernes viden er skrumpet.
»Vi orienterer os om litteratur på en anden måde end ved at holde møder og bladre i en bog,« siger direktør for Biblioteksforeningen Michel Steen-Hansen og henviser til materialevurderinger, anmeldelser og et generelt mediekendskab som nye måder at blive klogere på.
»Det er en naturlig udvikling. Man er nødt til at vænne sig til andre kommunikationsformer,« siger han, men medgiver, at det er nedskæringer og strammere prioriteringer, der har tvunget bibliotekerne til at droppe det ugentlige materialevalgs- møde.
»Nu taler vi til gengæld med brugeren om, hvad han gerne vil have, i stedet for hvad vi tror, han gerne vil have,« anfører Michel Steen-Hansen."Efterfølgende har der udspundet sig en længere debat på Thomas Angermanns Blog. Jeg har blandet mig med dette indlæg http://angermann.dk/488#comment-35092

Ingen kommentarer:

Send en kommentar