tirsdag den 17. august 2021

Når kulturen genstarter Danmark - Bibliotekerne på kulturmødet #km21 #culturematters

Igen i år fylder bibliotekerne en del på Kulturmødet og igen i år samarbejder vi om brede kulturpolitiske debatter. Vi har lavet et fyldigt program med en masse kulturindslag og politiske debatter. De kan opleves både fysisk og digitalt. Selv skal jeg til Mors og deltage i debat om med KL på den fysiske del af kulturmødet og dagen efter står den på debat i København med temaet "når kulturen genstarter Danmark" alt sammen streames også. Det kan du alt sammen læse mere om her.

I bibliotekerne har vi fået skabt en rigtig god samarbejde mellem Forbundet Kultur og Information, Bibliotekschefforeningen, Biblioteks- og Kulturforeningen i Region Midtjylland, Bibliotekerne i Region Nordjylland og Danmarks Biblioteksforening som står bag mange aktiviteter, hvor biblioteket på Mors også i år er rammen om en del arrangementer.

Arrangementer

19. august 12.00 - 12.45
Genstart af kunst- og kulturlivet

19. august kl. 19:00 - 22:00
Lever hvor vi bor

20. august kl. 10:00 - 15:00
Tankegang i griseriget

20. august 14.30 - 15.30
Når Danmark genstarter – hvad så med kulturen?


I Danmarks Biblioteksforening har vi haft særligt fokus på de politiske debatter, som i år kredser om kulturen efter Coronakrisen

Genstart af kunst- og kulturlivet - i debat med KL

Torsdag d. 19. august, kl. 12-12.45
Vært: Clement Kjersgaard

Under coronakrisen har en række kommuner understøttet kulturlivet gennem økonomiske håndsrækninger, vejledning og synlighed. Nu står vi midt i en genåbning af kultur-livet. Hvilken rolle spiller kommunerne i denne genåbning, og hvorfor er det helt afgørende for kommunerne at få genstartet kulturlivet?

Medlemmer af KL's Kultur-, Erhverv og Planudvalg, brancheorganisationer og kulturledere kommer med deres bud og deler ud af deres erfaringer.
Præsenteres i samarbejde med KL.

Panel
Leon Sebbelin, borgmester
Rebild Kommune (R)

H.C. Østerby, borgmester
Holstebro Kommune (S)

Hans Ejner Bertelsen, borgmester Morsø Kommune (V)

Ib Lauritsen, borgmester
Ikast Brande Kommune (V)

Mette Strømgaard Dalby, formand
Kulturhusene i Danmark

Esben Marcher, sekretariatschef
Dansk Live

Karen Grøn, direktør
Trapholt

Gitta Malling, teaterleder og instruktør, Limfjordsteatret

Nils M. Jensen, direktør
Organisationen Danske Museer


Michel Steen-Hansen, direktør
Danmarks Biblioteksforening

Når Danmark genstarter - hvad så med kulturen?

En anden debat som jeg også har store forventninger til er et andet samarbejde vi er med i med Danske Koncert- og Kulturhuse, Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner, Dansk Live, Organisationen Danske Museer, Dansk Teater og Danmarks Biblioteksforening.


Baggrund
Danmarks kulturliv var blandt det første, der blev ramt af COVID-19-restriktionerne i foråret 2020, og selvom kulturlivet i stor udtrækning nu igen er åbent og tilgængelig for befolkningen, så oplever kulturbranchen nye vaner og ændret brugeradfærd. Det betyder væsentligt færre besøg, færre arrangementer og færre solgte billetter.

Vi ved, at handlinger bliver til vaner. Derfor skal der handles nu, så kulturen i hele sin mangfoldighed kan komme styrket ud af krisen og fortsætte med at være det afgørende kit, der binder samfundet sammen og skaber nye fællesskaber.

Men hvad skal der til for at få genoprettet kulturens vilkår efter coronakrisen?
Hvordan ser de politiske visioner ud, og hvilken rolle skal kulturen spille i fremtidens velfærdssamfund?

På kulturmødet Mors vil debatten ”Når Danmark genstarter – hvad så med kulturen?” sætte fokus på kulturens nye vilkår, og bede en række kulturpolitiske ordførere om deres holdninger til den fremtid, som venter kulturlivet i Danmark.Clement Kjersgaard vil moderere debatten, hvor deltagerne vil være Kasper Sand Kjær, Socialdemokratiet, Jan E. Jørgensen Venstre, Charlotte Broman Mølbæk, Socialistisk Folkeparti, Birgitte Bergman, Det Konservative Folkeparti, Peter Mark Lundberg, direktør, Dansk Teater, Steen Bording Andersen (s), formand, Kulturudvalget Aarhus og Danmarks Biblioteksforening, Christine Buhl Andersen, Ny Carlsbergfondet og Lasse Horne Kjældgaard, professor SDU.

Debatten kan ses online fredag den 20. august kl. 14:30 på Kulturmødets hjemmeside samt bl.a. på Danmarks Biblioteksforenings Facebook.

Debatten er arrangeret af Danske Koncert- og Kulturhuse, Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner, Dansk Live, Organisationen Danske Museer, Dansk Teater og Danmarks Biblioteksforening.

#km21 #culturematters

Ingen kommentarer:

Send en kommentar