onsdag den 22. august 2018

Danmarks Biblioteker - Kulturmødet på Mors #KM18

På årets kulturmøde på Mors har Danmarks Biblioteker over 20 arrangementer - du kan se dem alle sammen her www.facebook.com/DanmarksBiblioteker/

Det jeg glæder mig allermest til at skulle deltage i er:

AT BYGGE BRO TIL EN TEENAGER
De unge læser mindre i fritiden og bruger kulturtilbud anderledes, primært på grund af mængden af digitale tilbud og de længere skoledage. Læsning styrker både empati og kendskabet til andre verdener end ens egen. Men hvordan skaber vi stærke læsere? Hvordan rækker vi ud til de unge med kulturtilbud?

Og det er også her Kulturministeren vil løste lidt af sløret for den biblioteksdebat vi har barslet med i det sidste års tid, så der er er masser af grunde til at kigge forbi eller følge stramningen via kulturmoedet.dk 

Deltagere i debatten er:
Leon Sebbelin, borgmester Rebild Kommune. Mette Bock, kulturminister. Claus Hjortdal, formand Skolelederforeningen. Gitta Malling, leder Limfjordsteatret. Henrik Bo Nielsen, museumsdirektør Museumskoncernen ROMU. Tine Segel, formand Bibliotekarforbundet. Anne Mette Thorhauge, formand Medierådet for børn og unge

Som afslutning på samtalen taler kulturminister Mette Bock med dem det hele handler om. Børnene når DRs børneværter fra 2GOBOG laver interview på scenen med hende.

Moderator: Geeti Amiri, forfatter og foredragsholder. Michel Steen-Hansen, direktør Danmarks Biblioteksforening

Det foregår fredag fra kl. 17.30 til 18.30 på Folkescenen.
Du kan se alle arrangementer på Folkescenen streamet live på Kulturmødets hjemmeside.
Arrangør: Bibliotekerne på Kulturmødet og DR

I overskriftform ser programmet sådan ud


Danmarks Biblioteker har tradition for at være en aktiv medspiller på Kulturmødet og var med allerede fra den spæde start. I 2014, hvor vores hoveddebat var med Kulturminister Marianne Jelved, Gyldendals Direktør Johannes Riis og formanden for Danmarks Biblioteksforening indstiftede Marianne Jelved prisen til det bedst formidlende bibliotek. Det var oven på hun tidligere på året havde lanceret ideen "Danmarks læser" på Danmarks Biblioteksforenings årsmøde. Så vores event har tradition for at man her spiller ind med nye tiltag, derfor er vi også spændte på hvad Mette Bock lægger op til i år.

Jeg er også selv særlig opmærksom på to andre events  (måske fordi jeg selv skal deltage i dem ;-) Men de er begge om biblioteker:
Torsdag den 23. august Kl. 16.30 – 17.30 i Bibliotekernes Telt

Hvorfor bliver hver ny bølge inden for børnenes kulturforbrug mødt af bekymring? Og er der noget at være bekymret for? Hvad skal vi stille op?

I panelet:
Pia Henriette Friis: Bibliotekschef, Kolding Bibliotekerne
Frederik Hansen: Chief Executive Monkey hos OK Monkey
Gitte Hornshøj: Selvstændig forfatter og foredragsholder
Inge Marie Overgaard, mor til Lau 3. klasse og Naya Marie 1. klasse
Michel Steen-Hansen: Direktør, Danmarks BiblioteksforeningTorsdag den 23. august  Kl. 18.30-19.30 i Bibliotekernes Telt
Kommunernes økonomi skranter og det mærker bibliotekerne. Hvad betyder det, når man får sværere ved at møde en bibliotekar og når bogbussen får færre holdepladser?
Hvordan arbejder bibliotekerne på tværs af kommunegrænser? Skal vi til at lave flere nationale løsninger? Kort sagt – kan vi tjene ind nationalt, hvad vi mister lokalt og stadig være et lokalt kulturtilbud, der giver mening for dig?

I panelet:
Christian Nissen: Medierådgiver og foredragsholder
Pernille Schaltz: Bibliotekschef, Herning Bibliotekerne
Tine Segel: Formand, Bibliotekarforbundet
Katrine Skov:  Medlem, Gladsaxe Byråd, Socialdemokratiet
Michel Steen-Hansen: Direktør, Danmarks Biblioteksforening

Men tjek os ud og kom forbi www.facebook.com/DanmarksBiblioteker/  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar