tirsdag den 9. februar 2016

Når biblioteket i partnerskab rækker ud med litteratur

Jeg har lige været en tur i Furesø kommune og blev inspireret. Furesø er en sammenlægning af Værløse og Farum kommuner, om måske var det stadig noget af Brixtoftes ånd jeg mærkede. Meget kan man sige om den tidligere borgmester, men utraditionelle løsninger skortede det ikke på i hans tid, også når det kom til beskæftigelsesindsatsen, men det er en helt anden historie.

Det jeg oplevede var hvordan man kombinerer en social beskæftigelsesindsats med kulturelle og litterære tiltag i bibliotekerne. Det kalder de

Bogkasser direkte til dig
Bogcyklerne er tilbage i bybilledet. Bibliotekerne tilbyder dig en bogkasse, der bliver cyklet helt hjem til hoveddøren en gang om måneden - Nemt, praktisk og miljørigtigt. Og gratis.
Fra september måned kan man igen se de friske cykelbude fra beskæftigelsestilbuddet Pedalartisten køre rundt med en last af bogkasser til borgerne.

Mange borgere tog imod tilbuddet sidste år, da Bogkasserne var et forsøg under kampagnen Danmark Læser.  Idéen er enkel: du bestiller et abonnement på en bogkasse med blandede bøger af den slags, du godt kan lide. Biblioteket pakker bogkassen, og Pedalartisten cykler ud og sætter den foran hoveddøren - én gang om måneden, hvor de også tager den forrige kasse med retur.

Du kan hente deres pjece om projektet HER

Oprindeligt var det en del af Danmarks Læser, men de har nu sat i drift og der er ret stor efterspørgsel, så det er spændende om der vil opstå reservationskø

Få 10 % på bøger i Bog & Idé i Værløse
På den mere kommercielle bane har de også lavet et partnerskab. De har lavet et samarbejde med Bog Idé i Værløse, der tilbyder alle medlemmer af familie- og biblioteksklubben 10 % rabat på alle ikke nedsatte - eller hjembestilte titler i Bog & Idé i Værløse.
Sammen med Bog & Idé i Værløse støtter de kulturen og kærligheden til bøgerne. Furesø er en kommune, der lægger vægt på familielivet og kulturen. Samtidig har de også en stærk tradition for at samarbejde med erhvervslivet i kommunen.

Altså en win win for boghandler og bibliotek.

1 kommentar:

  1. Først og fremmest tak for en god blog. Synes det lyder enormt smart med de bogkasser, så der kan komme flere læsere.

    SvarSlet