onsdag den 27. januar 2016

Folkebibliotek som velfærdsaktør? #VI2016

Sådan spørger vi på  Velfærdens Innovationsdag 2016 som arrangeres af Mandag Morgen 28. januar.

Jeg skal lave indlæg og har undtagelsesvis begrænset mit til at lave en PowerPoint slide. Min baggrund som historiker fornægter sig ikke, men netop her er der den pointe, at folkebibliotekerne løbende har tilpasset sig samfundsudviklingen og borgernes behov. Du kan se den her, men den kræver nok et par ord med på vejen, så kig forbi.

Du kan også se mit 6 minutters oplæg her, hvor jeg er startet med at slå fast at alle jo ved at biblioteket er en bogsamling......men så viser hvilken rolle biblioteket spiller for hele samfundsudviklingen.... kig selv med https://www.periscope.tv/w/1BdxYzgbdELKX (Det er en pericope så det er håndholdt dogme film ;-)

Inspirationen er hentet i "Folkebibliotekerne i Videnssamfundet" og hos Jakob Heide


Vi ser mange eksempler på, at bibliotekerne hjælper lokalt engagement og nye fællesskaber i gang, spiller en rolle for inklusion af udsatte grupper og bringer flere aktører sammen om at løse velfærdsudfordringer. Det er derfor fokus for sessionen på Velfærdens Innovationsdag d. 28. jan, hvor Tænketanken Fremtidens Biblioteker sammen med Frivilligrådet og Danmarks Biblioteksforening er værter. Hør eksempler, forskningsblik på den samfundsmæssige værdi af det sociale folkebibliotek og debat om potentialer og udfordringer.


Velfærdens Innovationsdag 2016 Vores session er Kl. 14.45 | under Eftermiddagens sessioner hvor man kan få svar på...

Hvad betyder det, at velfærden gentænkes? Hvordan kan du blive bedre til at sprede og kopiere gode velfærdsløsninger? Er fremtidens bibliotek en central velfærdsaktør? Og hvad har god velfærdsledelse med tro, håb og kærlighed at gøre? Få nogle af svarene på eftermiddagens sessioner, og tag del i debatten.

Kom og besøg os påIngen kommentarer:

Send en kommentar