Gå videre til hovedindholdet

Glædelig jul fra alle biblioteksnisserne

Vi ønsker jer alle en ...

I Danmarks Biblioteksforening ser vi frem til 2014 med store forventninger. DDB vil for alvor tage form, så borgerne kan få et endnu tydeligere indtryk af de fantastisk mange digitale muligheder, som bibliotekerne tilbyder, samtidig med de strømmer ind på de fysiske biblioteker, som også mange steder er i helt nye udformninger.
I DB skal vi vælge ny formand og Repræsentantskab i det nye år, og vi glæder os rigtig meget til at byde nye som gamle medlemmer velkommen til de næste fire års engagerede arbejde til fordel for bibliotekerne og for borgerne. Tak for samarbejdet til jer alle og endnu en gang glædelig jul og godt nytår!Valg til DBs Repræsentantskab
Danmarks Biblioteksforening vælger nyt repræsentantskab i 2014, både blandt politikere og fagfolk. Derfor skal du nu overveje, om du vil stille op til valget. Vi har brug for et stærkt hold til repræsentantskabet, så det er vigtigt, at mange gode og engagerede kandidater vil være med. DB har brug for en mangfoldighed af synspunkter, holdninger og indfaldsvinkler. Kun på den måde kan vi sammen videreudvikle det stærke folkebibliotek.

Er du politiker? (valggruppe A)
Fra 2014 kan samtlige byrådsmedlemmer fra DBs medlemskommuner stille op til valget til repræsentantskabet. For at stille op, skal du møde op til valgmødet i din region, hvor selve valget vil finde sted. Valgmøderne begynder ultimo januar 2014 - se nærmere på kalenderen hvor og hvornår din region holder sit valgmøde. På valgmøderne vil der være forskellige indslag, bl.a. vil kreativ direktør Christian Have deltage på en række af de regionale valgmøder.

Er du fagperson, fra en interesseorganisation, studerende eller anden form for personligt medlem? (valggruppe B)
Valget blandt medlemmer af valggruppe B sker elektronisk. Vil du stille op til valget, skal du sende en valgudtalelse og et billede, som kan indgå i præsentationsmaterialet til afstemningen. Og du skal selvfølgelig være medlem af DB. Valget foregår fra den 15. januar til den 15. februar, og  resultatet offentliggøres den 17. februar 2014. Send din valgudtalelse og dit billede til webmaster@db.dk.

 
Biblioteket - rammen om samtalen

Danmarks Biblioteksforenings Årsmøde
27. og 28. marts 2014 i DGI-Huset i Vejle.


Moderne kulturinstitutioner og aktuelle kulturtilbud er vigtige elementer i borgernes liv. Alligevel er det ikke altid kulturen, som er øverst på den politiske dagsorden. På DBs årsmøde 2014 ser vi nærmere på, hvordan vi - både politikere og fagfolk - kan gøre mere for at synliggøre bibliotekernes og kulturens betydning for udviklingen af velfærdssamfundet.  Mød blandt mange andre kulturministeren og deltag i de mange bibliotekspolitiske debatter i løbet af årsmødets to tætpakkede dage, hvor DB også vælger nyt formandskab og det nyvalgte repræsentantskab præsenteres.
Var du i øvrigt med på DBs store årsmøde 2013 i København?

Vis dig frem!
Har du et produkt, et projekt eller andet, som du gerne vil vise frem for hele den danske biblioteksverden, så lej en stand i det store udstillingsområde, som allerede nu er godt besat af nogle af de vigtigste firmaer på biblioteksområdet.

Særligt for kulturpolitikere
Årsmødet er en oplagt lejlighed for landets mange nyvalgte kulturudvalg at komme helt ned i den biblioteks- og kulturpolitiske substans. Vi glæder os til at møde både nye og gamle kulturpolitikere fra hele landet, og vi giver 20% rabat på deltagergebyret, hvis hele kommunens kulturudvalg ( - eller udvalget hvorunder biblioteket hører) melder sig til årsmødet.

Tilmeld dig årsmødet fra starten af januar måned 2014, men sæt allerede nu kryds i kalenderen ved den 27. og 28. marts 2014, så du er klar til DBs årsmøde i Vejle!Er du årets Trendspotter?

I samarbejde med Vejle Bibliotekerne giver Danmarks Biblioteksforening tre spændende biblioteks- og udviklingsprojekter mulighed for at præsentere sig på foreningens årsmøde i Vejle i marts 2014. Har I lavet årets udviklingsprojekt, så send os en kort beskrivelse af jeres Trendspottende projekt og fortæl, hvorfor det vil være interessant for både fagfolk og kulturpolitikere fra hele landet at høre mere om netop jeres projekt. Læs mere om muligheden for at vise jeres projekt frem, og send ansøgning om at deltage på årsmødet senest fredag den 7. februar 2014.

 

Julelukket
Danmarks Biblioteksforenings sekretariat holder juleferie fra den 21. december til og med den 5. januar 2014.

 
Mange julehilsner
Danmarks Biblioteksforening
 Danmarks Biblioteker
nr. 6/2013

*****

Aktiviteter
 
27-01-2014
DB Region Sjælland
Valgmøde og generalforsamling

27-01-2014
DB Region Midtjylland
Valgmøde og generalforsamling

28-01-2014
DB Region Hovedstaden
Valgmøde og generalforsamling

29-01-2014
DB Region Nordjylland
Valgmøde og generalforsamling

30-01-2014
DB Region Syddanmark
Valgmøde og generalforsamling


 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hør, hvorfor børn, der vokser op med bøger, klarer sig bedre senere i livet

Kulturmagasinet  KRÆS - RADIO4   (kl. 14.00-15.00) skal i dag handle om hvorfor det er vigtigt at børn læser.  Ikke kun fordi det er fedt at læse gode historier, men fordi n y forskning bekræfter, at tilgængelige bøger i hjemmet hjælper børn til at læse mere, blive bedre læsere og bedre uddannet senere i livet. Og har børnene ikke adgang til bøger i hjemmet er det vigtigt at de får adgang via andre institutioner som biblioteker. Det budskab udfolder sig i en samtale mellem Ea Hoppe Blaabæk, post. doc KU, Michel Steen-Hansen direktør i Danmarks Biblioteksforening og værten "kulturjunkien" Maja Hald.   Hør det her  Det hele tager sit afsæt i Ea Hoppe Blaabæk ph.d.-afhandling om, hvordan forældre giver kulturel, social arv videre til deres børn. Den er også blevet fyldigt omtalt i Kristeligt Dagblad  I   Kristeligt Dagblad   artikel skriver det også at afhandlingen punkterer en, for avisen og tilsyneladende også forskeren, udbredt myte om bibliotekerne som kulturelle fyrtårne

Når folkeskoler og folkebiblioteker bruger hinanden

I sidste uge efterlyste jeg gode eksempler på samarbejder mellem Folkebiblioteker og Folkeskoler og det er strømmet ind. Tak for det.  Det er også startskuddet på  Danmarks Biblioteksforening temaside om Folkebibliotekerne og den nye folkeskolereform, som du kan se og bidrage til på db.dk/folkeskole Jeg har lavet et kort oplæg til det "Dialogmøder om den åbne skole" som undervisningsministeret afholder i dag og alle de eksempler jeg kommer med vil indgå i DB's tema. Til præsentationen har jeg også fået hjælp af Signe Jarvad Chef Københavns Biblioteker - Kultur Valby, som har arbejdet systematisk med de københavnske bibliotekers læringsindsat i forhold til folkeskolen.  Vores fokus vil være understøtteden undervisning  som det udtrykkes i den nye folkeskolereform. På længere sigt vil DB lavet et inspirationskatalog til alle landets biblioteker, skoler og kommuner om hvordan vi kan udnytte de forskellige kompetencer vi besidder til gavn for eleverne og vide

Regeringen vil bruge 130 millioner på at genoplive døde bymidter i 'donut-byer' - biblioteket er en oplagt hjertestarter

Regeringen lancerer i dag en forsøgsordning, hvor 10 byer i landet skal deles om 130 millioner kroner. De skal bruges på, at bymidterne skal genopfinde sig selv og få livet tilbage, forklarer indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad (S). - Jeg tror det er vigtigt at kigge på, hvilke andre ting man kan gøre for at gøre det attraktivt for folk at opholde sig i midtbyerne, siger han til DR . I den sammenhæng kan kultur og specielt biblioteker spille en afgørende rolle, hvis man skal modvirke den såkaldte DONUTEFFEKT. I Donut-byer er der befolkningsvækst i forstæderne, og folk i forstæderne tager ikke længere ind til byen for at handle, fordi de handler på nettet, i storcentre eller i de større byer, hvor de har arbejde. Denne effekt ses i de små og mellemstore byer, hvor man endnu ikke har fundet en løsning på problematikken. I sådanne byer kan kultur og kreativ udnyttelse af bymidten spille en særdeles vigtig rolle Det ligger i forlængelse af regeringsudspillet fra sidste år "Tætte