fredag den 6. juli 2012

Drop mediepanikken!

Når man følger debatten i medierne, hvor en række fremtrædende folk fra musik- og filmproducenternes side er ude efter bibliotekernes digitale services, kunne man let få den opfattelse, at bibliotekerne er ude på at sabotere det kommercielle marked på det digitale område.

Men rent faktisk er situationen modsat. Bibliotekerne efterlyser forretningsmodeller, som både er anvendelige for producenter og for bibliotekerne, hvis rolle også i en digital tidsalder ifølge 2000-loven er at sikre adgang til formidlere af viden og kulturoplevelser, som en del af de danske folkeoplysningstraditioner og en bæredygtig demokratiudvikling.

Danmarks Biblioteksforening deltager aktivt i debatten. Senest har formand Vagn Ytte Larsen i Politiken den 2/7 endnu en gang forklaret DBs standpunkter - www.db.dk/artikel/digitale-tjenester-til-alle

Danmarks Biblioteksforening arbejder på at samle alle parter i debatten til et dialogmøde efter sommerferien, hvor der skal skues fremad og brugbare forretningsmodeller skal identificeres.På min blog har der også været en del debat. Se her  Skader de offentlige biblioteker musikforretningen?


Læs også

Ingen kommentarer:

Send en kommentar