mandag den 28. marts 2011

Protester virker

Lokale i protest får ret: Biblioteket er reddet

SEJR: Biblioteket i Tarm skal fortsat fungere - men bliver i fremtiden automatisk. Planen om at lukke kultur-og mødested er opgivet. Sådan kunne man læse i Jydske Vestkysten 25. marts 2011.

Det er interessant, at borgerne gerne vil rede deres lokale bibliotek, når politikerne går for langt i deres spareiver. At de protestere og kæmper, så meget at politikerne må ændre deres beslutninger.

I Jydske Vestkysten skriver de:

"En storm af protester og aktive borgere i arbejde med at se på tal har sejret: Tarm Bibliotek får lov at holde åbent efter årsskiftet.

- Det er alene aktive borgere og protester, der har sikret fortsat drift af biblioteket i Tarm, fastslår byrådsmedlem Niels Rasmussen, og han forklarer: - På borgermødet om byens fremtid var der borgere, som rejste relevante spørgsmål. Hverken borgmester eller formanden for kulturudvalget var i stand til at svare. Siden har SF sikret, at sagen på ny blev taget op i kulturudvalget, og derfor er sagen endt lykkeligt, siger Niels Rasmussen: - Uden de protesterende, de der rejste spørgsmål til rigtigheden af beregningerne og SF's Pia Vestergaard, var Tarm Bibliotek stille og roligt blevet ofret.

Forleden var medlemmer af byrådets kultur-og fritidsudvalg på tur for at se, hvordan driften af biblioteket kan automatiseres. På det efterfølgende møde er det besluttet, at kommunens fem biblioteker skal automatiseres, og det betyder, at der personalemæssigt kan spares mere end det, som var aftalt i budgetforliget .

AUTOMATIK VED BØGER
Selvbetjening på biblioteket betyder udvidet åbningstid . På fem biblioteker skal der gennemføres adgangskontrol, og det koster cirka 550.000 kroner.

Selvbetjeningsløsningen koster cirka 1,6 millioner kroner og isætning af elektroniske følere i hver bog vil koste næsten 300.000 kroner. Anlægsudgiften tænkes finansieres på en leasingkontrakt på 700.000 kroner over en fireårig periode."

1 kommentar:

  1. Godt borgerne protesterede så meget,at biblioteket blev reddet - næsten på målstregen forstår jeg.
    Har også undret mig såre over forslaget til lukning,at det var muligt i en by med gymnasium - også selvom der kun er 5 km til Skjern. Så det glæder mit gamle bibliotekarhjerte, at "mit" bibliotek overlevede (var børnebibliotekar i 1969-70;-) - dengagn et foregangsbiliotek, hvor vi hver uge havde besøg fra hele landet.

    SvarSlet