torsdag den 8. marts 2018

EX LIBRIS - THE NEW YORK PUBLIC LIBRARY - CPH:DOX

CPH:DOX er tilbage fra 15.-25. marts. Københavns store dokumentarfilmfestival byder på de bedste nye film fra hele virkelighedens verden.

For dem der holder af livet i byen, der aldrig sover eller intensiteten i en summende levende moderne kulturinstitution - så kan det kun anbefales at tage i Cinemateket, søndag 25.03.18, Kl. 16:00


Frederick Wisemans indflydelse på den moderne dokumentarfilm kan simpelthen ikke overvurderes. Den 88-årige veterans livsværk på over fyrre film udgør et katalog over samfundets små og store institutioner. Og over det myldrende liv, der udspiller sig i dem. Denne gang er turen kommet til New York Public Library, et af verdens største biblioteker. Her søger folk hen for at søge viden, mødes, diskutere, læse og lytte. Wisemans opmærksomme kamera er som altid fluen på væggen, både i læsesalene og i administrationen, men hans blik for detaljen er lige så skarpt, som hans kærlighed til de medvirkende er stor. Over tre timer, der føles som det halve, bliver der også plads til talks med blandt andre Patti Smith og Elvis Costello. Og til lidenskabelige samtaler i stedets læseklubber, og mellem bibliotekarer og lånere, der er kommet for at blive klogere på lige præcis det der særlige fagfelt, som kun er beskrevet i en helt specifik udgave af en bog, der ville have været utilgængelig, hvis ikke der var for bibliotekets svimlende indsats med at samle og bevare, hvad andre har tænkt, skrevet og opdaget før os.
Instruktør: Frederick Wiseman
USA, 2017
DCP, 197 min.
Engelsk tale
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Cinemateket, søndag 25.03.18, Kl. 16:00

Ingen kommentarer:

Send en kommentar