Gå videre til hovedindholdet

Kan vi løse flygtningekrisen?

Det spørgsmål svarer vi på under morgenkaffen i dag på Vartov sammen med professor ved Aarhus Universitet Thomas Gammeltoft-Hansen. Flygtningene kommer! Hver dag hører vi om presset på de europæiske grænser. Men hvor kommer flygtningene fra? Hvorfor vokser presset på Europa? Og hvad kan vi gøre for at undgå det?

Du kan se debatten her https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154768127158426&id=594823425 

Det er mellem 8.30-9.15 og du er velkommen.
Fænomenet Københavns Forsamlingshus er i år skudt i gang med syv skarpe, stramme og velbesøgte morgendebatter, der sætter vor tids mest presserende spørgsmål til debat. En ny måde at dele morgenkaffen og livets store spørgsmål med fællesskabet


Vi fortsætter næste år og Danmarks Biblioteksforening er med i planlægningen, sammen med Grundtvig-Akademiet og FORA København.

Hvad synes du vi skal sætte til debat og er det en ide vi kan være med til at udbrede til andre byer, som koncept for aktuelle debatter mellem oplysningsforbund og biblioteker?

Se mere på http://www.grundtvig.dk/vartov/koebenhavns-forsamlingshus.html


I år har følgende været på programmet:
Program:

Er der en fremtid?
Oplæg til debat v. professor Ove Kaj Pedersen,
torsdag den 27. oktober 2016 kl. 8.30-9.15Er der en fremtid? Eller er den allerede druknet i fortiden? Hvad skal der til for at være optimist i nutidens Danmark, også når udfordringerne er større end det sædvanligvis fremgår af den offentlige debat?

Er freden forbi?
Oplæg til debat v. professor Mikkel Vedby Rasmussentorsdag den 3. november 2016 kl. 8.30-9.15
Er freden i Europa og Danmark forbi? Efter afslutningen af den kolde krig blev det spået, at historien var slut, og fremtiden ikke ville handle om krig og konflikt, men om samarbejde og integration. Terror, Ruslands intervention i Ukraine, udviklingen af militære teknologier som droner stiller spørgsmålstegn ved om fremtiden er fredstid.

Er der noget at tro på derude?
Oplæg til debat v. lektor Marie Vejrup,
torsdag den 10. november 2016 kl. 8.30-9.15I Danmark er korset både i flaget og i passet, og alligevel beskrives det danske samfund som et af de mest sekulære i verden. Langt de fleste danskere er medlem af Folkekirken og deltager glade i konfirmation og babysalmesang – men gudstro er der ikke meget af.
Men hvis ikke det er gudstro, der optager os, tror vi så på noget andet – derude eller inde i os selv?

Er Danmark et suverænt land? 
Oplæg til debat v. professor Marlene Wind,
torsdag den 17. november 2016 kl. 8.30-9.15
Er Danmark et suverænt land? Og hvad bliver der af suveræniteten, når EU-retten har forrang frem for det, man beslutter i Folketinget? Hvad er suverænitet i det hele taget, og hvad er dets danske historie? 

Har sandheden en fremtid?
Oplæg til debat v. chefredaktør Lea Korsgaard,
torsdag den 24. november 2016 kl. 8.30-9.15
Donald Trump og hans europæiske åndsfrænder vinder mere og mere frem på påstande, der bedst kan beskrives som løgne. Vi gik i krig i Irak på en løgn. Hvad gør det ved vores forhold til sandheden? Og hvordan skal vi forholde os til løgnenes entre i den offentlige debat?  

Bør vi vide noget mere og mene noget mindre?
Oplæg til debat v. professor Christian Kock,
torsdag den 1. december 2016 kl. 8.30-9.15
Den offentlige debat er fyldt med meninger og meningsdannere og synes at dreje sig mere om at sikre tryghed og fortiden end fremtiden. Har vi mistet respekten for viden og evnen til at anvende den i den offentlige debat, og har det betydning for debatten om fremtiden?
 
Er klassekampen forbi og generationskampen begyndt?Oplæg til debat v. MF for S Mattias Tesfaye,
torsdag den 8. december 2016 kl. 8.30-9.15
Er den danske velfærdsstat centrum for et opgør mellem en generation på vej på pension og en generation på vej til at tage ansvar for fremtiden?
 
EKSTRA!
Kan vi løse flygtningekrisen?  
Oplæg til debat v. adjungeret professor ved Aarhus Universitet Thomas Gammeltoft-Hansen
onsdag den 14. december 2016 kl. 8.30-9.15
Flygtningene kommer! Hver dag hører vi om presset på de europæiske grænser. Men hvor kommer flygtningene fra? Hvorfor vokser presset på Europa? Og hvad kan vi gøre for at undgå det?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

The development of ‘open library’ in Denmark #wlic2013

In occasion of my participation in the World Congress for Libraries IFLA, I have made ​​a presentation of the libraries in Denmark and especially the concept we call OPEN LIBRARIES. The theme of WLIC 2013 is "Future Libraries: Infinite Possibilities" and OPEN LIBRARIES is one of the possibilities. In Denmark, all the libraries is free to use, In the way, that all the basis services are free of charge for the public. In Denmark almost all the Libraries are funded by tax. The libraries are obligated to make all kinds of materials available, both physical and digital. Not just books. We have 98 municipalities and all of them are obligated, by legislation, to have a library and to finance it. Some of the municipalities have more than one library. We have approximately 450 public libraries, to a population of 5,5 mil. people.  Half of the libraries are closed in the last ten years, but the development has hopefully stopped now. It seems that development lead to fewer and few

Hvad læser børn i en skole uden et bibliotek?

Mine største børn siger stadig at de går på skolebiblioteker, men jeg tvivler på at min den yngste på 4 kommer til at kende begrebet. I kølvandet på folkeskolereformen er skolebiblioteket nemlig blevet afskaffet eller i hvert fald erstattet af pædagogiske læringscentre . Hvad betyder det for skolen og elevernes kompetencer i forhold til traditionelle biblioteksdyder som litteratursøgning, kildekritik og læselyst, når man ændre fokus fra bibliotek til læringscenter. Det er tanker der er inspireret af at jeg er på vej til generalforsamling i Aarhus hos Kommunernes Skolebiblioteksforening eller de har naturligvis også skiftet navn til  Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre . En forening som vi I Danmarks Biblioteksforening har et godt og udbytterigt samarbejder med, hvilket vi desværre ikke har med den anden "skolebiblioteksforening" Pædagogisk LæringsCenterForening som har meddelt at de ikke længere ønsker at deltage i biblioteksparaplysamarbejdet da de ikke l

Open libraries - without staff ............. all the time

Do you know this when you visit the library? The experience is no longer as common in Denmark North Beach: San Francisco Public Library   yesterday at 9:55 am When I as a Dane participant in such a big event like IFLA or the ALA Annual Meeting is one of the questions we often get; is it true that in Denmark the libraries are open without staff?  The answer I give is; no, we do not have libraries without staff, but we have libraries that are open even when the staff is not there. More than half of all public libraries in Denmark are now "open libraries" In Denmark, all the libraries is free to use, In the way, that all the basis services are free of charge for the public. In Denmark almost all the Libraries are funded by tax. The libraries are obligated to make all kinds of materials available, both physical and digital. Not just books.  See  New e-book deals between all danish publishers and the public libraries in Denmark We have 98 municipalities a